Aktiivsüsi

Eestis on kergesti saada aktiivsütt näiteks tabelettidena. Aga nad sisaldavad veel tärklist (ebavajalik lisaaine, liim kõhtu) ja talki (E553b tuntud kantserogeen, beebi pepu pulbrina). 

                      

Aga on veel võimalusi, puhtam on kapseldatuna, pulbrina kasutades saab aktiivsöe kapslist lihtsalt välja võtta:


  • Solaray, 90 kapslit, ühes kapslis 280 mg, hind 4,85€ (LINK)
  • Nature's Way 100 kapslit, ühes kapslis 280 mg hind 6,68€ (LINK)
  • Nature's Way 100 kapslit, ühes kapslis 280 mg hind 6,68€ (LINK), muud vahet ei näe, ainult, et purk on rohelist värvi 
  • 💚Enzymedica kookose koorte aktiivsüsi 60 kapslit, ühes kapslis 225 mg aktiivsütt, kaneeli taime ekstrakti ja ensüüme, hind 9,13€ (LINK) ➼Vegan
  • 💚Kookose aktiivsüsi BulletProof 90 kapslit, ühes kapslis 500 mg, hind 12,95€ (LINK), hinnavahe Nature's Way brändiga praktiliselt ei ole, sest BulletProof'l on kapsel suurem. Juurde on kirjutataud, et tegemist on kookose koortest aktiivsöega, kui juurde ei ole kirjutatud, on tavaliselt bambuse aktiivsüsi või ei saa välistada, et kookose koorte oma võib ka olla. ➼Vegan
  • KAL aktiivsüsi, 50 kapslit, ühes kapslis 280 mg, hind 4,18€ (LINK)
  • KAL aktiivsüsi, 100 kapslit, ühes kapslis 280 mg, hind 7,05€ (LINK)
  • Nature's Way 360 kapslit, ühes kapslis 280 mg, hind 22,28€ (LINK)
Puhtuse aste: toidu kategooria. Nagu nimistust näha, valikut on küll ja küll. Teiste firmade toodangus jäid silma ebavajalikud lisaained. 

Või ainult pulbrina eBay vahendusel (siit)
Pakk aktiivsöega on hermeetiliselt suletud ning pakitud kaitstult.

Aktiivsöe pulbrit saab ka ise kapseldada, kapsleid saab iHerbist siit.
Või mugavam juba kapseldatud aktiivsüsi, koostis puhas võrreldes tablettidega. Aktiivsöe saab kapslist välja võtta ja siis kasutada.


Aktiivsöega deodoranti on ka olemas:
Mürgivaba deodorant aktiivsüsi + magneesium (Schmidt's), lõhn nagu kreemil või meinstriim deodorandil, kuigi sooda on sees, siis seda peale kandmisel tunda ei ole, mingit ärritust nagu soodaga saab tekkida, pole selle sordiga. Kuigi deodorant on halli värvi, toimib ta nagu tavaline valge pulkdeodorant. Lõhn on üsna tugev, seega piisab deodorant peale kandmisest ühe tõmbega mitte rohkem, sest lihtsalt pole vaja, seega jätkub ka väga kauaks. Deodorant on peale kandmisel sujuv ja pehme, mitte kare. Pigem hea, kui hoida jahendas, mitte päikese käes või kuumakeha läheduses, muidu sulaks liiga pehmeks. 



Selle firma deodorantidest veel.



•.¸¸✿•.¸¸✿•.¸¸✿•.¸¸✿

Muide aktiivsütt kasutatakse ka toiduvärvina ning see lisaaine ei ole üldsegi mitte kahjulik, nagu tavaliselt lisandid on, vaid aitavad just söödud maispala seedida 😛 



Suve trend välismaal on valmistada musta jäätist, mis värvitakse ka söega.


Aktiivsüsi on põhimõtteliselt maitsetu. Selleks, et söest saaks aktiivsüsi kasutatakse eri tehnoloogiat, see ei ole sama süsi, millega vorste gillitakse.


🎱 
Aktiivsütt saab kasutada näomaskide tegemiseks, sobib ka vesi + aktiivsüsi, teeb naha meeldivalt pehmeks. Vähendab aknet ja rahustab nahka.


🎱 2-3 korda nädalas sobib aktiivsöega pesta ka hambaid.
Tegemist on abrasiivse ainega, seetõttu mitte rohkem. Kui kohvi või teed ei tarbi, on aktiivsöega pestes näha kiirelt ka hambaid valgendav efekt. Hambad saavad mõnusalt puhtaks. Aktiivsütt saab maitsestada hammaste pesuks näiteks kuhjaga teelusika aktiivsöe (ca 8 kapslit #00 suurusega) kohta 2 tilga ❄rohemündi eeterliku õliga (LINK). Jätkub ca 1 kuuks. Maitse on sama mõnus nagu spearmindi Orbiti nätsul, aga tervisele parem, sest saab hoiduda ⛔ aspartaatidest (nt E951)


🎱 
Aktiivsüsi seob mürke ja transpordib need ohutult kehast välja, efektiivne keha puhasti, sobib kasutada igapäevaselt 1-2 teelusikatäit (ca 5-10 kapslit suurusega #00), lihtsalt suhu pannes ja vett peale juua. Teeb seedimise väga korda, eriti kui seedimine on nõrk ja esineb mitmeid allergiaid. Aktiivsütt kasutatakse ka pohmaka"rohuna" ning kõhulahtisuse ja muude kõhuhädade korral. Kui kõht on kinni, siis 24 tunni sees võttes 1-2 teelusikatäit (ca 5-10 kapslit suurusega #00) aktiivsütt rohke veega paneb paksema kraami mugavalt läbi käima. Normaliseerib kõrget kolesterooli taset.

Ehk seetõttu peatakse aktiivsütt ka vananemisvastaseks aineks, sest hea tervis on korrelatsioonis seedeelundkonna efektiivse toimimisega.


🎱 Veel üks aktiivsöe unikaalsemaid kasutusviise on kodu puhastamisel hallitusseenest ning see puhastus aitab kaasa ka sellele, et hallitus tagasi ei tuleks. Sama mõju on aktiivsöel ka organismi sees.




Allikad:
Aktiivsöest siin, siin, siin, siin ja siin
Must jäätis siin
Aktiivsöe tablettide koostis siin

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.