K vitamiin



*Koondatud 
materjalid, viimati uuendatud 30.11.2018

*UUENDAMISEL



K2-vitamiini puudus ei lase kaltsiumit luudesse, kuhu see kuulub, ladestuda ja selle asemel ladestub kaltsium hoopis arteritesse, aorti, pehmetesse kudedesse, sealhulgas lihastesse, rinda, neerudesse ja kannustesse (tekivad osteofüüdid – bone spurs). Valk nimega osteokaltsiin transpordib kaltsiumi luudesse. Vitamiini K2 kasutatakse kaltsiumi luumaatriksisse kinnitamiseks. Kui vitamiin K2 puudub, jääb kaltsium verre ja ladestub lõpuks arterite seintele ja muudesse ebasoovitavatesse kohtadesse.

Siin üks informatiivne video K vitamiinist ja selle erinevatest vormidest ja miks on need olulised:



D3 vitamiin aitab magneesiumil ja kaltsiumil imenduda ja K vitamiini vastutab kaltsiumi hammastesse ja luudesse veo eest. Kui K2 vitamiin puudub, ladestub kaltsium hoopis arteritesse, pehmetesse kudedesse, sh. lihastesse, rinda, neerudesse ja kannustesse (tekivad osteofüüdid). Kaltsiumi ja magneesiumi vahel on antagonism (üks ei saa ilma teiseta). Kaltsiumi saame toiduga piisavas koguses, aga magneesiumit mitte. Umbes pool keha magneesiumist on luudes ja teine osa kudedes ja organite rakkudes. Kaltsiumil ja magneesiumil rakku sisse ja rakust välja liikuda aitab boor, mis on rakumembraani töö reguleerija. Seepärast on D3+K2+Magneesium+Boor nelik, mis töötavad koos!

MM info: D3 vitamiini tuleb K2 vitamiinist võtta eraldi.



Kui soovida valida K vitamiini kompleksi:


💚 [kahjuks enam ei müüda] Firma Carlson Labs (LINK) pakub K1 vitamiini kujul füllokinoon (phylloquinone), lisatud MK-4 ja MK-7, nende vormide puhul on selge, et on kõik looduses esinevad, kogused on väiksemapoolsed, hind kallim, lisaaineid vähem. Kui hirm on suur, et beebi peab midagi saama, siis sisu saab beebile suhu pigistada, jäävad ainult põhiained, täiesti puhas preparaat (kuigi beebi saab rinnapiimast, on parim).

💚Parima hinnaga ja puhtaim leid on firma Jarrow Formulas​, K-Right, K1 vitamiini looduslikul kujul füllokinoon (phylloquinone), lisatud MK-4 ja MK-7, lisaks on preparaadis ka D3 vitamiin. (LINK) Kui hirm on suur, et beebi peab midagi saama, siis sisu saab beebile suhu pigistada, jäävad ainult põhiained, täiesti puhas preparaat (kuigi beebi saab rinnapiimast, on parim).

💚Firma Life Extension (LINK) pakub odavamat K vitamiini preparaati, kus K1 vitamiin kujul fütomenadioon (phytonadione) e. sama mis süstevormis, lisaks MK-4 ja trans MK-7 (tähistab looduslikku) ja sisaldab ka askorbüülpalmitaati (rasvlahustuv C vitamiin, looduslik)

💚Või Life Extension (LINK) veel odavama hinnaga K1 kujul fütomenadioon, 1000 mcg nagu süstelahuse annuses, MK-4 ja trans MK-7 (looduslik) koos D3, merevetikad joodi soolaga, arvestades hinda ja sisu, siis peajagu testest üle, kogused arvestatavad.

Konakion - lastele sünnitushaiglates süstitav K vitamiin, koostis
K2 vitamiinist siin 
Vitamiinidest ja mineraalidest
K1 vitamiinist teaduslikult
K1 vitamiini sünteesimine
K vitamiinide sünteesimine
Fenool wiki siin ja siin

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.