Kilpnäärmele talvekirsi (Ashwagandha) juure pulber, PARIM HIND

Viimati muudetud 28.01.2017

Starwest Botanicals, öko talvekirsi (Ashwagandha) juure pulber, pakis 453 grammi

Hind olenevalt dollari kursist: 18,99€


Puhas toode, lisaainete vaba.

Väga hea hinnaga öko (orgaaniline) talvekirsi (Ashwagandha ehk 
Withania somnifera) juure pulber, populaarne toode iHerbis ja tihti ka otsas. Vali kirje "Notify me" ja kui toode saabub lattu, siis tuleb teavitus mailile.

Pakis on 453,6 g pulbrit. Talvekirssi võetakse päevas  1/8 teelusikatäit ehk 750 mg. Seega on pakis ca 605 portsjonit, mis teeb sellest samade toodete kategoorias parima hinnaga tooteks. Pulber on helebeeži värvi, mugav võtta ka veega segatuna. Maitse pole väga hea, seeeest on toime väga tõhus. Võib võtta kuni 2 teelusikatäit.

Pulbrit saab ka ise kapseldada, mis on väga lihtne, tühju kapsleid iHerb'ist, saab leida siit.



Kui pulbrina üldse ei meeldi, on talvekissi ka kapseldatuna - Organic India, Organic, Ashwagandha, 90 Veggie Caps. Lisaainete vaba (ainult vegan kapsel) ja hinnaga ja kui see on otsas, siis teine ülikorralik preparaat kvaliteetselt firmalt on
Paradise Herbs, Ashwagandha, 60 Vegetarian Capsules
(LINK), ainult kapsel ja talvekirss, pole ühtegi lisa- ega täiteainet sisse pandud 
💚




Ashwagandhat on kasutatud juba mitmeid tuhandeid aastaid India rahvuslikus meditsiinis. Taim kasvab põõsana peamiselt Indias ja Nepaalis ning tema õied on väiksed ja rohelised, küps vili punakas-oranž, mis sarnaneb meile tuntud füüsaliga (Physalis).

Ashwagandha, rahvapärase nimetusega talvekirss on tuntud peamiselt kui stressi leevendaja ning on arvatud adaptogeenide hulka. ashwagandha uinutava ja rahustava toimega. See taim on üks väheseid rahustavaid adaptogeene, mida on traditsiooniliselt kasutatud ärevuse, halbade unenägude, kerge obsessiiv-kompulsiivse häire, unetuse ja närvisüsteemi töö parandamiseks. Ladina keeles tähendabki ashwagandha otsetõlkes kui «unetekitaja», kuid taime nimi ashwagandha tuleneb siiski sanskriti keelest ja see on kombinatsioon sõnadest «ashva», mis tähendab hobust ning «gandha», mis tähendab lõhna. Selle taime juurel on tugev aroom, mida on kirjeldatud kui hobusele omast. 

Kasutades ei saanud täheldada pulbril hobuse lõhna.

Mis on adaptogeen?
Adaptogeenid on ergutavad, peamiselt looduslikku päritolu ained. Teadlased pole küll lõpuni aru saanud, kuidas adaptogeenid töötavad, aga teatakse, et need on efektiivsed, eriti hormoonaalsüsteemi tasakaalustamisel. Adaptogeensed taimed toovad keha tasakaalu tagasi olenemata siis, kas esineb nt kilpnäärme üle- või alatalitus.
Adaptogeenid aitavad kaitsta organismi ümbritseva keskkonna kahjulike mõjutuste eest, parandavad elundite talitlust ning hoiavad organismi kõrvale kalletest. Samuti soodustavad adaptogeenid ainevahetust ning võimaldavad kehal töötada säästlikul režiimil, mis aitab haigustele vastu seista.

Ashwaganda kasulikud omadused

Ashwagandha on leidnud kasutust järgmiste hädade puhul:
• ärevuse, unehäirete (unetuse), stressi puhul
• liigesepõletike, seljavalu, lihasreuma puhul
• kilpnäärme talitlushäirete korral
• külmetushaiguste, tuberkuloosi, astma ja bronhiidi puhul
• menstruaalvalude korral

Lisaks arvatakse, et ashwagandha:
• stabiliseerib veresuhkrut
• alandab kolesteroolitaset
• tõstab vastupidavust
• suurendab keskendumisvõimet
• pidurdab vananemist
• tugevdab suguiha ja suurendab viljakust
• stimuleerib kurnatud neerupealiseid

Toetav abivahend põletikelistele hädadele
Ashwagandha juur toimib põletikuvastaselt ja on kasulik fibromüalgia (haigus, mis väljendub eelkõige lihases esineva valuga, millega võib kaasneda katsumisel tundlike kühmude esinemine), rahutute jalgade sündroomi, Tourette’i sündroomi (mittetahtlikud helid, häälitsused või sõnad) kerge vormi ja osteoartriidi toetuseks. Hästi aitab see ka autoimmuunhäirete puhul, mis mõjutavad lihaseid ja liigeseid, nagu reumatoidartriit (krooniline e. edasiarenev liigesepõletik), anküloseeriv spondüliit (krooniline lülisamba haigus), polümüosiit (hulgilihase põletik) ja reumaatiline polümüalgia (iseloomulik kaela-, õla-, reie- ja puusalihaste valulikkus ja hommikune jäikus). Iseäranis tõhusalt toimib taim liigesprobleemide puhul siis, kui jätta toitumisest välja jahutooted ja suhkur, kui põhiline põletiku tekitaja).
Ashwagandha parandab meeste viljakust (suurendab spermatosoidide arvu ja seemnerakkude liikuvust), on suguiha tugevdav ning tänu oma rauasisaldusele aitab aneemia puhul. Ashwagandha stimuleerib ka kilpnäärme talitlust. Uuringud hiirtel on näidanud märkimisväärset hormoonide T3 ( 18 %) ja T4 ( 111 %) taseme tõusu pärast 20-päevast kasutamist (Panda, 1998).




Toodet on mugav ka kapseldada kas käsitsi või kapseldamismasinaga.

Ära jätta pakki päikese kätte, hoiusta toatemperatuuril. Sulgemise vajuta pakist õhk välja. Ei sobi kasutamiseks rasedatele.

Lisalugemist:
http://ecosh.ee/?p=813

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.