iHerbis ja mujal müüdavate kolloidhõbedate võrdlus

Müügil on palju erinevaid kolloidhõbedaid, siin võrdluses on ära toodud põhilised vahed, mis erinevatel kolloidhõbedatel on.



Esimese firma (Sorveign Silver, ka Medical Medium soovitab sama brändi) kolloidhõbe on täiesti ohutu nii lastele, täiskasvanutele, rasedatele, imetavatele emadele ja loomadele erinevate viirus-, bakteriaalsete ja seenhaiguste korral. Sobib ka taimedele. Täpsemalt vaata siit.
Kõige efektiivsem on kasutada ioonilist elektriliselt laetud kolloidhõbedat, mille osakeste suurus on üliväike. Mida väiksemad on osakesed, seda tõhusam on hõbedaioonide kasutamine kehas ja seda vähem on vaja manustada kolloidhõbedat. Piisab kontsentratsioonist 10 ppm (particle per million).
Tavaliselt müügil olev kolloidhõbe, ei omastu eriti hästi, vaid 20-50% ulatuses, sest hõbedaosakesed on suured ja/või metallilised. Kui tootja ei ole oma müüdavale kolloidhõbedale juurde kirjutanud hõbedaosakeste suurust, siis on tavaline hõbedaosakese suurus 10 -100 nanomeetrit (nm) [olenemata sellest, kas seda kolloidhõbedat müüakse iHerbis või siin Eestis]. 

Eestis on kolloidhõbeda tavaline hinnaskaala on 300€ liitri kohta.

Metallilise kolloidhõbeda kohta öeldakse ka nanohõbe. Metalliline kolloidhõbe on lahus, kus hõbedaosakesed on väga pisikeste metallitükkidena destilleeritud vees.




Sovereign Silver, LINK.

Hind olenevalt dollari kursist: 17,30€


Iooniline kolloidhõbe 10 ppm
Võib kasutada igapäevaselt 20-30ml näiteks hommikuti.
Omastatavus ca 99%
Osakeste suurus alla 1 nanomeetri (nm)
Liitri hind: 147€/ suurem pudel 86€
Parim valik on selle firma toode ükskõik millisest netipoest ostes! 
>>> Kõik Sorveign Silver'i tooted (LINK)




Source Naturals, Ultra LINK.


Hind olenevalt dollari kursist: 7,55€

Iooniline kolloidhõbe 10 ppm, ebavajalike lisainetega, mida pole lehel välja toodud: kaalium alginaat (ekstraheeritud e orgaanilist päritolu, aga ebavajalik kolloidhõbeda lahuses. Kolloidhõbedat ja teisi toidulisandeid võetakse eraldi.) ja EDTA (hape, säilitusaine veelise struktuuri säilitamiseks, kolloidhõbe ise on veelise struktuuriga, mis ei muutu ajas, lisand ebavajalik ja segav komponent).
Omastatavus üle 30%
Osakeste suurus 1-10 nm (98% väärtustest väiksemate suuruste juures)
Liitri hind: 128€


Natural Path Silver Wings, LINK.

Hind olenevalt dollari kursist: 15,57€


Metalliline kolloidhõbe 500 ppm, tootmises võib olla kasutatud mürgiseid kemikaale, muidu ei saa metalli lagundada nii väikesteks osadeks.
Haiguse ajal kasutades tervenemine aeglasem.
Omastatavus ca 20-30%
Osakeste suurus 1-10 nm
Liitri hind: 260€

Metalliline kolloidhõbe on bioloogiliselt inertne, igasugune elektriline laeng puudub - see tähendab, et tal ei ole mitte mingisuguseid antibakteriaalseid omadusi, aga keemilise reaktsiooni tulemusena (kokkupuutumisel keha hapetega) eralduvad alles elektriliselt laetud hõbeda ioonid, mis kehas hakkavad viiruseid/baktereid/seeni hävitama. Seetõttu ongi omastatavus nii madal. Keha peab sellist tüüpi kolloidhõbeda töötlemiseks lisa vaeva nägema. Seetõttu aeglustub ka haiguse taandumine. Sellistel kolloidhõbeda lahustel on tavaliselt värvus, mis varieerub läbipaistvast kuni mustani. Vahele jäävad helekollasest kuni punaka toonini. Tavaliselt on metallilise kolloidhõbeda tootmiseks kasutatud kahjulikke kemikaale, et saada hõbe väga väikesteks osakesteks. Erinevate protsessidega need ained eemaldatakse, aga kemikaalide jäägid jäävad sellisel viisil toodetud kolloidhõbeda lahusesse alles (pakendile ei märgita). 

Võib tunduda, et soetades kolloidhõbeda 500 ppm, saab hea tehingu, aga selleks, et see võrduks elektriliselt laetud ioonilise kolloidhõbeda kontsetratsiooniga 10 ppm, peab seda võtma sama koguse, hävitamaks patogeene. Ehk siis 1 teelusikatäis metallilist kolloidhõbedat 500 ppm või 1 teelusikatäis elektriliselt laetud ioonilist kolloidhõbedat 10 ppm. Siiski metallilisel kolloidhõbedal on omastatavus ca 20-30%, aga Sovereign Silver'l ca 99%.
Metallilistel kolloidhõbedatel on oht hõbeda soolade kogunemiseks naha alla, mis võib muuta naha halliks. Ei tohi kasutada igapäevaselt või pikema aja jooksul!



Amino Acid & Botanical Supply, LINK.

Hind olenevalt dollari kursist: 21,09€

Metalliline kolloidhõbe 1100 ppm, tootmises võib olla kasutatud mürgiseid kemikaale.
Haiguse ajal kasutades tervenemine aeglasem.
Omastatavus ca 20-30%
Osakeste suurus 1-2 nm
Liitri hind: 162€ (arvutatud ümber 500 ppm et saaks võrrelda 3 tootega eespool).

Vt eelneva toote kirjeldust, metallilise kolloidhõbeda kohta, see on selle toote kohta sama. Erinevus on see, et 10 ppm ioonilist kolloidhõbedat 1 teelusikatäit võrdub ca poole teelusikatäie 1100 ppm metallilise kolloidhõbedaga.

...

Ainuke probleem on poest ostetava kolloidhõbedaga on see, et ta on läbivalgustatud röntgenskänneriga (nõuded pakkide Eestisse saabumisel), seisnud ladudes teadmata aja ning võib olla kokku puutunud elektromagnetkiirgusega ja valgusega. Seetõttu kolloidhõbe kaotab oma tõhusaid omadusi ja laengut.
Sellest hoolimata on parim firma täna turul Soveign Silver ja kõige otstarbekam suurus Eestisse tellimisel on ca poole liitrine kogus (LINK).

Kui müüja ei ole juurde kirjutanud, mis on osakeste suurus, tasub alati teha päring ja ise järgi uurida välja selgitamaks, et saada optimaalse hinnaga parim kaup.


Teadmiseks: levinud on ka ise kodus patareide või adapteriga kolloidhõbeda valmistamine. Sellise tulemi puhul on osakeste suurus kolloidhõbeda maailmas üsnagi astronoomiline - 200-1000 nm vahemikus ning uuringud näitavad, et selle omastatavus on parimal juhul vaid 30-40%.

Lisalugemist:
Kaalium alginaat: http://www.iroalginate.com/Alginates/Potassium-Alginate.htm
EDTA: http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-1032-edta.aspx?activeingredientid=1032&


Viimati ajakohastatud 20.02.2019

Kommentaarid

  1. Aitäh väga informatiivse artikli eest. Tahaksin küsida teie arvamust selle kolloidhõbeda kvaliteedi kohta: http://www.en.institut-katharos.com/

    VastaKustuta
  2. Osakeste suurus 1 to 100 nm.
    Firma ütleb, et nendel on osakeste suurus ka 0,15 nm, mis on uskumatu, sest nende üliväike metalliline osa (mis on ka lahuses) on just vahemikus 1-100 nm (need suurused peaksid olema samas väärtuses).
    Kuna see firma ei eralda KH lahusest kõige väiksemaid hõbeda osakesi, siis väärtus on vahemikus 1-100 nm, nt firma Sorveign Silver aga teeb oma KH lahusele eraldusprotsessi ja nende hõbedaosakeste suurus on väiksem turul <1nm (rääkides siis sellest hästi omastuvast vormist - ioonilised hõbedaosakesed).
    Siiski on selle Prantsuse firma KH parem, kui Eestis mistahes poes müüdav KH :)
    Samas muretsema paneb see, et nad kirjutavad juurde, soovitavaks kasutamise ajaks 6 kuud, aga samas on öeldud, et toode säilib "igavesti" :)
    KH säilib tegelikult ca 3 aastat.

    VastaKustuta
  3. Aitäh! Säilivuse kohta kirjutavad nad ise, et pärast pudeli avamist tuleks 6 kuu jooksul ära kasutada. Kinnise pudeli säilivust ei ole määratletud.

    VastaKustuta
  4. Kuna kolloidhõbe säilib 3 aastat, siis tekitab 6 kuu soovitus arusaamatust.
    Ja kui tootja ei määratle, kui kaua toode säilib, siis tarbija võib eeldada, et säilib "määramata aja" e. igavesti.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.