Seleen, kasvatatud termofiilse pärmi edasiarendusel




Termofiilsel pärmil kasvatatud seleen siin lingilHind oleneb dollari kursist: 5,65€. Väga hea hind, aga kasvatatud termofiilse pärmil. 1 kapsel sisaldab 200mcg seleeni, purgis 180 kapslit. 

Kui seleen on kasvatatud pärmil, siis on vaja ise järgi uurida tootjalt, millise pärmiga on tegu, tavaliselt ei ole toote kirjeldusse seda lisatud.


Sellel tootel on paraku tegemist on küpsetuspärmseene/termofiilse pärmi Saccharomycetes edasiarendusega. Pakendil pärmi seleeni puhul on märgitud tavaliselt
SelenoExcell Selenium (as High Selenium Yeast).

Saccharomycetes't kasutatakse piiritusetööstuses, õlle kääritamisel ja leibade küpsetamisel.

Teaduslikult on tõestatud (erinevate riikide teadlaste poolt ning mitmete katsetega), et selle perekonna pärm sisaldab ainet, mis soodustab kasvajate arengut ja on kinnitatud pärmi tapmisvõimekust.
Pärmi tapjarakud tapavad organismi vähemkaitstud rakke, tekitades neis väikese molekulaarmassiga mürgiseid valke. Toksiline valk mõjutab raku plasmamembraane, suurendades viiruste ja patogeensete mikroorganismide läbilaskvust. Pärm, sattudes algul seedetrakti ning sealt vereringesse, muutub trooja hobuseks, kes kutsumata külalised meie organismi sisse laseb. Termofiilne pärm on nii reaktiivne ja eluvõimeline, et mida rohkem seda kasutada, seda rohkem kasvab selle aktiivsus.
Kasulik mikrofloora on inimese soolestikus võimeline tootma B-grupi vitamiine ja  asendamatuid aminohappeid. Termofiilne pärm aga hävitab kasuliku mikrofloora luues olukorra, et B-grupi vitamiinide ja aminohapete tootmine väheneb ja viimaks lõpeb sootuks.
Langeb vitamiinide omastamis- ja sünteesimisvõimekus.
Organismi sattunud pärm provotseerib lisaetanooli sünteesi. Lisakoormus maksale, maks on hiljem samas seisus nagu alkohoolikutel.

Langeb mikroelementide omastamisvõime. Tekib tugev kaltsiumikadu, sest kaltsium neutraliseerib organismis aeroobse käärimise käigus tekkivat üleliigset hapet. Pärmi kasutamine toitudes soodustab mitte ainult kantserogeneesi vaid aitab kaasa ka sooleummistuste tekkele, mis süvendavad üldist kantserogeenset  olukorda, millele viitab liiva ja kivide teke kuseteedes, põies, sapiteedes ja -põies, kõhunäärmes ja mujal; organites tekib rasvade infiltratsioon või vastupidine protsess ja elutähtsates organites tekivad düstroofilised ilmingud. Juba tekkinud atsidoosiprotsessi kohta annab tõsise signaali vere kõrgenenud kolesteroolitase. Vere puhversüsteemi ammendumine viib selleni, et üleliigne hape traumeerib veresoonte seesmist kihti. Kolesteroolist saab „pahtel”, millega organism silub kahjustusi. Termofiilse pärmi poolt tekitatud käärimine põhjustab  lisaks füsioloogilistele muutustele ka anatoomilisi muutusi.




Siit saab soetada seleeni toidulisandit, mis ei sisalda pärmi, on väga kvaliteetne ja odavaim:
Nature's Way, Selenium, 200 mcg, 100 Capsules. 
Keha vajab seleeni 300-500mcg. 

Hind oleneb dollarikursist: 5,80€



Või kallim, Life Extension Europe poest (LINK), aga kõik vajalikud vormid seleeni preparaadis esindatud. Eelis on poel on see, et tellides üle 30€ eest saab postikulu tasuta (muidu 4,95€), kui lisada kood: 12201484. Toll pakke ei maksusta ja kullerfirma UPS toob paki tellitud aadressile kiirelt kohale.

Selleni vajalikkusest.
Olles ise mürgine mikrobioelement, seob ta teised mürgid – plii, elavhõbeda jt – ja viib need kehast välja. Tähtis osaleja ainevahetuses. Kaitseb vähihaiguste eest. Tähtis juustele ja nahale. Aeglustab vananemist. Soodustab vereringet ja seksuaalsust.
Aktiveerib glutatioonperoksüdaasi – ensüümi, mis takistab rakke kahjustavate vabade radikaalide teket. Seega aitab ära hoida lihaste ja veresoonte rakumembraanide kahjustusi.

Vaeguse tunnused: vaimne alaareng, nägemisvõime vähenemine, kardiomüopaatia (Keshani tõbi), lihaste valulisus ja nõrkus, hüpotüreoidism, isutus.

Ületarbimise tunnused: dermatiit, letargia seedetrakti distress, palavik, selenoos (juuste, küünte, hammaste väljalangemine), kaaries, halvatus, seljaajupõletik. Üledoosist annab märku suust erituv küüslaugulõhn.

Eesti mullad on seleenivaesed. Soomes näiteks lisatakse väetistele seleeni, seetõttu on sealsete toiduainete seleenisisaldus kordi suurem kui Eesti toiduainetes.


Seleen Medical Medium'i järgi:




Info uuendatud 06.02.2019


N
oppeid:
Life Extension Europe - ka üks vitamiinide tellimissait, aga Euroopas siin

http://taxonomicon.taxonomy.nl/TaxonTree.aspx?src=0&id=193626 Siin lingil on näidatud, et Saccharomycetaceae põlvneb Saccharomycetes'est.
Vitamiinidest ja mineraalidest
Termofiilsest pärmist siit

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.