Raskemetallide puhastus smuuti

Üks Medical Medium'i paljudest pärlitest:



 raskemetallide puhastus smuuti. Smuuti on taimede baasil.

Eellugu: Mürgised raskemetallid võivad soodustada seedetrakti põletikku, vabastades mürgid ka meie soolestikku. Raskemetallid on ka viiruste, bakterite, parasiitide ja teistele patogeenide toitumisallikaks. See võib põhjustada seedetrakti mitmete bakterite ülekasvu, mida iseloomustab puhitus, kõhuvalu, kõhulahtisus, kõhukinnisus (või mõlemad) ja mis võivad põhjustada toitainete puudust. Viirused nagu Epstein-Barr ja temaga koostööd tegevad patogeenid söövad toksilisi raskemetalle, siis võivad need tekitada selliseid sümptomeid nagu jäsemete surisemine, tuimus, üldine väsimus, ärevus, südamepekslemine, peapööritus, samuti kaelavalu, tinnitus, põlvevalu, jalgade valu, valu seljaosas ja mitmesugused muud valud, mis on sageli omistatud teistele põhjustele. Raskemetallide kogunemine silmadesse põhjustab nägemise langust. Jne jne.
Aga seda kõike saab tagasi pöörata.



Siin näide, kuidas saab retsepte varieerida, et leida endale parim lahendus:

  • 1 küps banaan
  • 1 tass metsmustikaid (turg või öko külmkuivatatud metsmustikad LINK)
  • 1 kimp koriandrit (ca 10-15 vart lehtedega [1 klaas] värsket koriandrit või seemned ise idandamiseks või kasvatamiseks LINK)
  • 0,5l apelsinimahla
  • peotäis Dulset (LINK), kui otsas, siis sama hea sama firma teine toode ja väikeste tükkidena (LINK)
  • 1 leht kalet (Rimi või külmkuivatatud pulber LINK)
Pildil näha blenderi kannus: kale, koriander, banaan, mustikad ja punane dulse

Koostis blenderdatakse ühtlaseks massiks. Saab ca 800ml smuutit. Kooslus on väga huvitava ja unikaalse maitsega, koriander ja dulse annavad erilise meki. Kui soovida seda smuutit juua ja esimesel korral ei maitse, siis tasub proovida 3 korda, tavaliselt peale 3dat korda hakkab maitsema. Smuuti paneb kõhu hästi läbi käima. Ja mõjub ergutavalt.

Eraldi juurde

  • 6 kapslit odraorase mahla pulbrit (LINK) [sest saab teha smuuti maitse mõrudaks]
  • 8 tbl spirulinat (LINK)


Originaalretseptis on kõik koos ja eraldi ei võeta. Kui see aga mingil põhjusel ei kõneta, saab endale sobivalt muuta retsepte nagu siin näites, oluline on see viisik "ära paigutada" ja mitte retsepti ühe "fui" osa pärast mitte kohe kõrvale heita.
Näiteks spirulina pole kõigile selline meelismaitse  Siis on hea idee seda "probleemi" nii lahendada, et endale mõnus ja meeldiv. Siis ei pea "kannatama" halva maitsega jooki, kui juhuslikult ei peaks meeldima.
Katsetamise rõõm.
Kasvõi vähehaaval alustada, kuidas "magusasse" smuutisse lisada "imelikke" asju nagu koriander, spirulina, heinalised või ka soolane dulse. Osadele on see suurem ettevõtmine kui teistele.

All lingil on lisatud ka originaalretsepti link, et saaks ka kohe "täislaksuna" katsetada, kes soovib.


 Mida kooslus teeb?

Spirulina roll: söödavad sinised-rohelised vetikad tõmbavad välja raskmetallid ajust, kesknärvisüsteemist ja maksast ja muudetakse vormi, et neid saaks eemaldada odraorase mahla pulbri abil.

Odraorase mahla pulbri roll: valmistab ette elavhõbeda, et spirulina saaks selle imendada. Tõmbab raskmetalle välja põrnast, soolest, kõhunäärmetest, kilpnäärmest ja reproduktiivorganitest.

Koriandri roll: Jõuab raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse, kuhu on raskemetallid juba ammu-ammu ladestunud. Toob need välja. Läbib aju-vere barjääri, sisaldab kasulikke mineraalsoolasid.

Metsmustikate roll: tõmbab raskmetallid välja ajukoest, parandab raskmetallide eemaldamisel oksüdeerides tekkinud tühimikke. Saab kaasa aidata Alzheimeri ja dementsuse peatamises või mõnel juhul tagasi pöörata juba tekkinud kahju. Kultuurmustikad ei ole sama efektiga, seetõttu metsamustikaid ei saa asendada kultuurmustikatega.

Dulse roll: lisaks elavhõbedale seob see söödav merevetikas plii, alumiiniumi, vase, kaadmiumi ja nikli. Elavhõbeda eemaldamisel on dulse võimsaim. Atlandi dulse satub seedetraktis sügavatesse peidetud kohadesse, et leida elavhõbe ja viia see kehast välja. Atlandi dulse puhul ei pea muretsema, et see ise kehasse elavhõbedat hoopis juurde toob, sest ta kehas olles ei vabasta endas võib-olla olevat elavhõbedat. Dulse on raskemetallide väljaviimisprotsessi viimistleja, kus see käärsoolest ootab ja korjab veel kokku viimased jäägid, mis ülejäänud kooslus smuutis sinna tõi. Vaikne ookean on rohkem reostunud, seepärast on oluline, kui dulse puhul rõhutatakse päritoluna Atlandi ookeani, saab parema kvaliteedi.

Kale e. lehtkapsas pole nö kohustuslik smuuti osa, aga kale sobib smuutisse väga hästi, mida kale teeb: tugevadab neerupealsete tööd, aitab ka raskemetalle välja viia, aitab kaitsta keha erinevate vähkide eest. Aitab vähendada põletikke, oksüdatiivset stressi, kroonilist väsimust jne.



Raskemetalli smuuti sobib rasedatele, imetavatele emadele ja ka lastele, kuna viib raskemetalle kehast välja, ilma neid lahti laskmata (raskemetallid ja toksiinid ei jõua rinnapiima, vaid smuuti kooslus puhastab rinnapiima ka puhtamaks).




Originaalretsept ja vabasõnalised fragmendilised tõlked:
https://www.medicalmedium.com/blog/heavy-metal-detox-smoothie, ja eesti keelne tõlge - koostiosad, nt ka miks koriander peab ikka värske olema selles smuutis.
https://www.medicalmedium.com/blog/adrenal-fatigue
https://www.medicalmedium.com/blog/cranberry-kale-salad
- Medical Medium raamat https://www.bookdepository.com/Medical-Medium-Anthony-William/9781781805367/?a_aid=BestDeal

- https://www.bookdepository.com/Medical-Medium-Life-Changing-Foods-Anthony-William/9781401948320/?a_aid=BestDeal
Medical Medium Anthony William and Kimberly Van Der Beek mother of 4 (soon to be 5!) talk about pregnancy, healing foods, heavy metal detoxing, children's health, breastfeeding, and so much more! https://www.facebook.com/medicalmedium/videos/pregnancy-childrens-health/1235087563293086/


Viimati uuendatud 9.07.2020

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.