Pizza tainas gluteeni vaba ja vegan.
Põhi on teistmoodi kui nisujahu pizza, aga veidi kumjas (ehk pole mure, muidugi mitte ka kummi maitsega), väärt proovimist.
Väga maitsev pizza tuleb, oluline on kasutada ka head juustu, nt rimi basic vene juust või valio havarti juust või valio kuninga gouda on väga head. Veganid vegan juustu.
Hind olenevalt päevakursist: 5,28 eur
Jätkub 2 suure (praeahju pann) ja 1 väikse (poole praeahju panni suurune) pizza tegemiseks.
Täpsem retsept, millega hästi välja tuleb.
Soovitav valmistamisjuhend:
Sa vajad:
1 tl õli
1 1/4 tassi vett
1 1/2 pizza jahu
Ühe pizza tegemiseks:
Kuumuta ahi 232 °C. Pizza asetatakse ahju madalamasse vahesse. Õlita sprayga pizza pann. Sega 1 1/2 tassi namaste pitsa segu 1 tl õli ja 1 1/4 tassi veega. Mikserda elektrilise mikseriga 3 minutit. Taigna konsistents on koogi taigna sarnane. Pane tainas pizza pannile ja aja laiali. On väga oluline, et asetada tainas vähemalt 35,56 cm ringiks ja mitte rohkem kui 0,64 cm paksuseks. Kasutage vähem tainast, kui vajalik. Küpsetaga u. 20 minutit madalaimas vahes. Võta pizzapõhi välja, lisa kaste ja lisandid ja küpseta veel 10-15 minutit. Kui soovid krõbedamat pizzapõhja, siis keera põhi ümber ja lisa kaste ning lisandid ja küpseta veel 10-15 minutit.
Sobib ka tavaline praeahju pann küpsetuspaberiga, tervele pannile saab taigna laiali kanda.
Kommentaarid
Postita kommentaar