Spirulina parimad firmad

Häid firmasid on mitmeid. 
Samas Medical Mediumis soovitab Hawaii päritolu spirulinat, aga näiteks iHerbis selline eksemplar ☹️ (LINK) pole teps mitte puhas, sest tablettides on ebavajalikud lisaaineid (ränidioksiid*, inuliin [pole alarmeeriv] ja magneesiumstearaat**). Spirulinat saab aga tabletiks vermida ilma lisaaineteta! Ainult pulbrina aga Hawaii oma olemas (LINK) ja on puhas. Spirulinal on aga iseäralik maitse, et osad inimesed maitse pärast ei eelista tarbida, samas saab pulbrit ise kapseldada, tühjad kapslid (LINK).
Samas MM neljas, maksa raamat (LINK), soovitab lihtsalt USA päritolu spirulinat, mida meile siia Eestisse pole nii lihtne saada [kui just rääkida konkreetsest brändist]. Siis meile kättesaadavatest valikutest paremad:


Firmad: 
Kõige odavam on  Healthy Origins, Organic Spirulina, 500 mg, 360 tablets siin lingilHind olenevalt dollari kursist: 10,42€. Saab osta ainult 1 korra, toodete proovimise kategooriast 30 tabletti siit 1,70€

Toode on GMO vaba, orgaanilist päritolu (öko), päritolumaa: India, kuivatatud mitte üle 42 kraadi (vitamiinid ja ensüümid säilinud)


Seda toodet on väga mugav võtta, sest on väikese tableti kujul, ei tekita ebameeldivaid järelröhitsusi, annab meeldivalt energiat ja on igasuguste lisaainete vaba, koosnedes AINULT spirulinast.

MAIUSPALA osadele kassidele.
Spirulina tabletid

Muidu 2 preparaadi võrdlus ka, mis on siis eri suurustega tabletid, aga mõlemad laitmatu kvaliteediga, puhtad ja ensüümid elus, lisaaineid ei ole mõlemal: 
 Sunfood (LINK) ja  Healthy Origins (LINK), Sunfoodil väiksemad tabletid, HO suuremad, mõlemad hästi võetavad


Loomulikult on korralikud ka  NOW firma toodang (LINK), aga kallim. Toor.

Korralik on ka  California Gold Nutrition toodang, spirulina tabletid (LINK), proovitoode (LINK), aga see ei pruugi olla USA päritolu. Isegi kui nad pakendavad USAs, siis ei saa see tehniliselt tähendada, et tegemist oleks USA päritolu spirulinaga. Nende puhul pole juurde kirjutatud, et tegemist oleks toor spirulinaga, aga võib eeldada, et on toor, sest muidu oleks kadunud roheline värv ja toimet poleks. Võiks oletada, et nende toode on India päritolu, sest sama firma pulber on Indiast. [ei vii shippingut nii kõrgeks, kui teised firmad]

Kõikide firmade puhul on siiski rusikareegel see, et ostetakse "samast kohast" (on lihtsalt üldised hulgitootjad) ja firmad ostavad neilt ning panevad lihtsalt omad pakendid ümber. Samas ei saa selle firma toodangu kohta midagi halba öelda, nad teostavad tugevaid kontrolle ning on konkurentidega võrreldes suurepärane firma. Miinusena saab selle firma puhul välja tuua, et lõplikke vastuseid neilt ei saa, sest nad hakkavad demagoogitsema või ei vasta otse, ega kaudselt mistahes lihtsatele päringutele (väike köögipoole tähelepanek).

Teiste firmade puhul on valdav toon - väga täpne ära seletamine kliendile, kust tooraine tuleb, mis temperatuuril kuivatatakse ning mis alustel nad oma toote pakendile kujutavad erinevaid märgiseid (öko, toor jms.) ja mida kõike veel klient küsib.


Kellele on pulbri tarvitamine mokkamööda siis 

  • MRM (LINK➼toor ➼öko ➼lubab USA päritolu.
  • Hawaii päritolu Nutrex Hawaii (LINK), ei luba toor ega öko, aga võib eeldada, et tegemist on puhta tootega (hinna järgi ja kui ei oleks toor, siis preparaat ei töötaks, sest spirulina on liigsele kuumusele väga tundlik).
  • California Gold Nutrition India päritolu (LINK➼öko, lingil ka labori analüüsid kättesaadavad.
Kui aga soov kapslis spirulinat tarbida, siis väga korralikud:
  • Vital Proteins (LINK) ➼USA päritolu
  • Earthrise (LINK) ➼USA päritolu
ja ka ainult spirulina kapslis, aga päritolu võib olla Hiina või India, vajab päringut tootjale, et kindlalt veenduda:

  • Nature's Way (LINK)



Enamus müüdavast spirulinast on tööstuslikult toodetud, seega peab preparaati hoolikalt uurima, et ta oleks GMO vaba ning orgaanilist päritolu. Kuivatatud spirulina sisaldab keskmiselt 60% valku ning kõiki asendamatuid aminohappeid.
Umbes 7% spirulinas on mitmed kasulikud rasvad, ning lisaks leidub selles B-grupi vitamiine (B1, B2, B3, B6, B9), C-vitamiini ning rasvlahustuvaid  D-, A- ja E-vitamiini. Mineraalidest on spirulinas kaaliumi, kaltsiumi, kroomi, vaske,  magneesiumi, mangaani, fosforit, seleeni, naatriumi ja tsinki. Eraldi tasub välja tuua see, et spirulinas on ohtralt hea imenduvusega rauda, mis teeb sellest suurepärase aneemiat ennetava toidu. 

Spirulina erkroheline värvus viitab sellele, et spirulina sisaldab ka mitmeid tervisele kasulikke fütotoitaineid, sealhulgas näiteks beetakaroteeni, klorofülli ja mitmed sarnased ühendid. Klorofüll on abiks kehast mürkide väljutamisel ja immuunsüsteemi toetamisel.

Spirulina on turvaline ka suuremates kogustes ning nõrgema organismi puhul ei ole sellel leitud toksilisi kõrvalmõjusid.

Tasub vältida Hiinast pärit spirulinat, sest sealt on leitud raskemetallide jääke, nagu näiteks pliid, elavhõbedat ja arseeni.

Spirulinat aetakse sageli segamini vetikaliigi klorellaga. Peamine erinevus on see, et spirulina on tuhandeid aastaid vanem ning sellel puudub tugev rakukest.



Katseklaasiuurimustes on uuritud spirulina kiirguse eest kaitsvat mõju inimese rakkudele, ning loomkatsetel on uuritud, kas see aitab kaitsta südamekudesid keemiaravi korral. Samuti on spirulina kasulikke omadusi uuritud südameatakist taastumise ajal, vanusest tingitud mälu halvenemise, diabeedi ja allergilise heinanohu vastu. Puhas, mitte saastunud spirulina on hea vahend arseenimürgistuse raviks. Seda kasutati ära Bangladeshis, kus suur osa joogivett on selle raskemetalliga saastunud. Spirulina toetab tervisliku mikrofloora arenemist soolestikus ning sel moel aitab ka pärmseene infektsiooni kontrolli all hoida.

Spirulinat on pulbri kujul lihtne lisada smuutisse, salatikastmetesse, suppidesse või teistesse toitudesse. Kuna selle maitse on paljude jaoks ebameeldiv, siis tasub seda segada toiduainetega, mis seda varjutavad (osad segavad sidrunimahlaga). Tableti kujul on väga meeldiv toidulisand.

HOIATUSED: ei soovitata kasutada kui teil on tõsine mereandide vastane allergia, joodi allergia, kilpnäärme ületalitlus. Samuti raseduse ja imetamise ajal, sest vetikad panevad kehas liikvele toksiinid ja väljutavad neid. Need võivad erituda ka rinnapiima sisse. Kasutamise alguses võite kogeda selliseid kõrvaltoimeid: väike palavik-- kõrge valgusisaldus aktiveerib seedimist, mis alguses võib väljenduda väikeses kehatemperatuuri tõusus väljaheite värvi muutus - spirulina väljutab kehast jääkaineid, mis tingib värvi tumenemist. Samuti sisaldab ta klorofülli, mis annab rohekat värvust. Kõhugaaside suurenemine - see on märgiks, et enne seedesüsteem ei toiminud korralikult kerge ärevustunne. Keha muudab valgud soojaenergiaks, mis võib ajutiselt anda püsimatuse ja väsimatuse tunnet. lühiajaline kõhulahtisus ja naha sügelemine - põhjustatud soolestiku puhastumisest, see on ajutine nähtus. Unisus-- põhjustatud keha puhastumisest ja annab märku, et pead organismi aitama puhkamisega.

Kui on soov raseduse või imetamise ajal kasutada, siis väikestes kogustes.


Medical Medium seevastu soovitab võtta USA päritolu spirulinat (näiteks see sama Hawaii LINK) ja odraorase mahlaekstrakti pulbrit (LINK) üks teelusikatäis kumbagi iga päev. Need annavad naisele ja tema beebile rohkem kasu kui mis tahes sünnituseelsed vitamiinid ja pakuvad lisatoetust sünnituseelsel perioodil.

Viamiini ABC kommentaar: tõsi, kui lähtuda rasedusaegsete vitamiinide-mineraalide komplekside koostistest. Ruskareegli kohaselt on need mittetomivate või lausa mürgiste vormidega, lisaained on ebavajalikud või kahjulikud ja vitamiinide-mineraalide kogused pole piisavad. Olenevalt rasedusaegsetest vaevustest, on erinevaid vitamiinilisi-mineraalilisi lahendusi, aga baas, mis lahendab enamik rasedusaegseid tüüpvaevusi on D3 koos oma co faktori K2-ga (LINK, 2 kapslit päevas) ning magneesium suurusjärgus 1 gramm päevas (erinevad kooslused LINK LINK LINK) - krambid, unetus, paistetused, lokaalsed valud/pinged, toksikoosi ennetamine, põletikud, rahutus, kõrge vererõhk jms, kooslus võtme tähtsusega lapse luukoe, aju arenemisel jms. D3 ja K2 on koostoimeained, et magneesium saaks imenduda.



Noppeid: 
http://www.telegram.ee/toit-ja-tervis/milleks-spirulina-hea-on
http://www.bioshop.ee/spirulina-tabletid-125g---ca-625-tk/
https://www.facebook.com/groups/meditsiinimeediumeestitoetusgrupp/permalink/1918164325151141/ 
tõlge 
https://www.medicalmedium.com/blog/healthy-pregnancy
https://lennukad.blogspot.com/2016/02/d3-vitamiin.html



Ränidioksiid* pakendil märgitud tavaliselt Silocon, silica, silica dioxide - mittetoimiv ühend/vorm (tema liigtiheduse tõttu). Keha suudab sellest kätte saada suurte pingutustega heal juhul kuni 4%, kasutades selleks kehas olemasolevaid mineraale (raisates seda vähestki, mis kehas on), pikemaajalisel tarbimisel ummistab neerud. Kehtib kõigi oksiidivormide kohta, mis on metallidega seotud.

Magneesiumstearaat** magnesium stearate (E572) - võib olla GM (geenmuundatud), on steariinhappe ühend, üliodav talgi taoline lisa- ja täiteaine, mis on lisatud enamikele toidulisanditele. Magneesiumstearaati lisatakse, et takistada põhiainetel omavahel kokku kleepumist ja seeläbi saavad masinad aineid sujuvamalt ja kiiremini kapseldada, et kokku hoida tootmiskuludelt. Magneesiumstearaat ei ole magneesiumi allikas ning sellel pole ka mingeid kasulikke omadusi kehasse sattudes. Katsed laborihiirtega näitasid, et steariinhape pärssis T-rakkude funktsioone. T-rakud on tuntud tapjarakud ja moodustavad olulise osa immuunsüsteemist. Magneesiumstearaat stimuleerib soolestikku moodustama kilejat massi mis võib takistada toitainete imendumist seedetraktist. Magneesiumstearaat on alahinnatud allergeen.
Seda on väga mitmetes preparaatides, enamustel lisanditel, mis turul on. Tasub uurida preparaati ning kui vormid on hästi omastuvad ning mürgiseid lisandeid pole ja preparaadile alternatiive ka ei leia, siis alles tasuks valida preparaat, kus on magneesiumstearaat sees.


Viimati uuendatud: 29.01.2019

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.