Mürgivaba pulkdeodorant

Viimane uuendus 13.05. Soodavaba Schmidt's lavendli pulkdeodoranti enam iHerbis ei müüda.

Nüüd uus tegija.

Pulkdeodorantide armastajatele on väga hea uudis - uus toode on turul 
Magsol, millel on 4 koostisainet ja kasutusmugavus 5+.



Miks eriline?
- ainult neli koostisainet



1) magusmandliõli - kusjuures ei tee deodoranti liiga pehmeks või õliseks, tasakaal väga meeldiv.
2) mesilasvaha.
3) magneesiumoksiid. See sama magneesiumoksiid, mis seespidiselt küll kuigi hästi võtta ei kõlba, sest ei omastu praktiliselt, siis peale määrida on aga väga hea kasutusviis. Parem alternatiiv soodale (kallim ka).
4) lavendli eeterlik õli. Inglise keeles on kirjutatud terapeutilisse klassi kuuluv eeterlik õli. Et tundub selline erilisem, eksole? Tegelikult on see välja mõeldud termin, sellist määratlust pole olemas. Kuigi kõlab usaldusväärsemalt. Ehk siis mingi parema kvaliteediga eeterlik õli, et võib rahul olla.



- igasuguse jama vaba ja lisaks veel eristub veel konkurentidest positiivselt, sest:
- soodavaba. Sooda miinuseks saab olla see, et ta saab teha pulk või pasta deodorandi karedaks peale määrimisel ning saab mõjuda riietele pleegitavalt. Ehk nt peale poole aastast kasutamist võib olla pleegitanud musta värvi riided kaenla alt rooste punaseks ja heledad riided näiteks kollaseks.
- glütseriinivaba. Kudedest niiskuse välja tõmbaja. Väga eriline, et seda pole lisatud, see koostisosa on reeglina nagu raudpolt igal pool sees, kuigi kasuefekt puudub.



Kellele sobib?
- kui tahaks vaheldust soola deodoranti pulkadele.
- ei taha ka rulldeodoranti.
- ei taha näpuga mökerdada deodorandi topsis.
- kui eelistada või lausa armastada pulkdeodorante, siis see sama Magsol on puhta koostisega, kreemja kooslusega, aga samas pole liiga vedel, kare või liiga kõva.


Kui võrrelda vana parimaga seda tüüpi deodoranti ehk Magsol (praegune uus) vs Schmidt's Naturals (see mis enne oli), siis


- Magsol koostis on nagu tugevam, Schmidt's soodavaba lavendel oli pehmem, kippus pigem sulama ja määris end rohkem peale, Magsol'i saab kergesti tõmmata peale üliõhukese triibuna. Kasutusmugavuselt on Magsol peajagu üle, e. palju parem. Muidugi 100% seda ju väita ei saa, sest inimestel on väga erinevad eelistused
- Magsol pakend on silinder, mugav kasutada. Schmidt's oli ovaalne silinder, oli ka mugav kasutada.
- Magsol'i on pakendis 80g, Schmidt'si oli pakendis 92g.
- Magsol on kallim, kui Schmidt's.
- Magsol koostisosad on loodussõbralikumad, kui Schmidt'sil. Magsol on 4 koostisosa (lihtsat ja kergemini arusaadavat) ja Schmidt'sil 9 koostisosa.


Kuigi vaevama jääb - kui panna vähem koostisaineid ja igasuguste peenete nimedega kräppi pole sees, siis miks hind odavamaks ei lähe, vaid hoopis kallimaks?


***

Oli müügil, aga nüüd pole. Osad variandid on, aga osasid pole.


Lavendel-salvei tahke deodorant (mürgivaba, ei ole mingeid konkse ka, et 2% mürki või midagi, tõesti puhas) - uuri siit lähemalt



Lõhn: kui otse nuusutada deodoranti, siis lõhn on ok, aga mitte "something to die for" (e.k. tapvalt hea). Peale kandes muutub ajaga väga mõnusaks ja meeldivaks. Nagu nuusutaks ringi ja mõtled "kust see hea lõhn 
tuleb?"  (eriti hästi tuleb esile see pingeolukorras, kus ongi higistamine suurem). Lõhn ei ole liiga tugev ega häiriv, lihtsalt parajalt aimatav, ei häiri ka teisi

Pakend: suur, käepärane - mugav kasutada. Kogus: 92 grammi, hind ca 7,72€.

Peale kandmine: deodorant on kõva, et võiks hetke naha vastas hoida ja siis tõmmata kiht peale. Seda vähem kulub...

Valged triibud: jah, tulevad riiete sisse, aga kui ei teaks otsida, ei märkaks (ehk ei midagi alarmeerivat). Riietest väljas, midagi näha pole.

Püsib kaua peal, ca 48h.

Sama firma teised deodorandid: vaata siit

Deodorandis on sees sooda, see võib väga õrna nahaga inimestele mõjuda ärritavalt (peamiselt just peale värskelt raseerimist, muidu mitte), siis ei pea meelt heitma, ka 100% mürgivaba rulldeodoranti saab ise kerge vaevaga valmistada (ainult 2 või 3 komponenti) või saab valida soodavaba versiooni, vt all täpset nimekirja.



Lõhnatu (sensitive skin formula, sooda asemel antiseptikuna kasutatud magneesiumit) LINK. Tagasiside kasutajalt: värvus lumivalge. Lisaks on ta naha vastas palju nagu libedam ja pehmem kui tavaline Schmidt's lohnavaba (see). Meeldiv kasutada.
Nipp, kuidas sensitive formula saab lõhnavaks: keerata deodorandi sisu lõpuni välja ning tilgutada endale meeldivat eeterlikku õli deodorandile, eeterlik õli küll veidi voolab seal peal, aga kui deodorant pakendisse sisse tagasi keerata, siis midagi "uputama" ei jää, lõhn püsib väga pikalt, ca paar kuud, ning vajadusel saab uuendada. Katsed tehtud ylang-ylang eeterliku õliga (LINK), jääb väga meeldiv lõhn ning deodorant täidab oma funktsiooni laitmatult.

Roosi-Vanilje LINK värvuse pilt. Tagasiside kasutajalt: natuke määrib riideid, siis valgete ja heledate särkidega seda kasutada ei saa.

Lavendel-salvei (LINK) värvus on hele nagu tavaline deodorant.


Soodaga
Aktiivsüsi + magneesium (LINK), lõhn nagu kreemil või meinstriim deodorandil, kuigi sooda on sees, siis seda peale kandmisel tunda ei ole, mingit ärritust nagu soodaga saab tekkida, pole selle sordiga. Kuigi dodorant on halli värvi, toimib ta nagu tavaline valge pulkdeodorant. Lõhn on üsna tugev, seega piisab deodorant peale kandmist ühe tõmbega mitte rohkem, sest lihtsalt poel vaja, seega jätkub ka väga kauaks. Deodorant on peale kandmisel sujuv ja pehme, mitte kare. Pigem hea, kui hoida jahendas, mitte päikese käes või kuumakeha läheduses, muidu sulaks liiga pehmeks. Tasub proovida, samas oht, et võib lemmikuks saada...




Bergamont + laim (LINK)
Roos + vanilje (LINK)
Lavendel salvei (LINK)
Lõhnatu (LINK)
Ylan-ylang + saialill (LINK)
Seedermänd + kadakas (LINK)

Soodavabad, õrna naha deodorandid, magneesiumiga
Teepuuõli (LINK)
Geraanium (LINK)
Kookos ja ananass (LINK)
Lõhnatu (LINK)
Jasmiin (LINK)
Lavendel (LINK)




*Suur tänu, Kadri Salumets ja Ande Etti, kogemuste ja piltide jagamise eest*


Viimati uuendatud 06.03.2018

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.