Atlandi lehtadru (KELP) - söödav vetikas

Söödava vetika - Atlandi lehtadru ehk kelp (Saccharina Latissima, e.k. raamatutes tõlgiti pruunvetikas) teave Medical Medium'i varasalve põhjal.


Kelp sisaldab joodi (ja vähesel määral ka tsinki), mis toimivad kilpnäärmes antiseptikutena. Puhastab kilpnääret erinevatest viirustest nagu Epstein-Barr, see on patogeen, mida tahame sealt välja saada, et paraneda näiteks Hashimoto'st (kilpnäärme põletik), Gravesi tõvest või mõnest muust kilpnäärme probleemist. Lehtadru kaitseb kilpnääret ka radiatsiooni eest, ennetab kilpnäärme vähki ja teisi vähke. Aitab taastuda traumadest. Aitab maandada ettearvamatut käitumist ehk emotsionaalseid üles ja alla kõikumisi. Suurepäraselt toetab ülitundlikke, kergesti kõigutatavaid inimesi, aitab "jalgadega maa peal püsida". Kasulik lisada menüüsse, kui on närvivalud, mäluprobleemid, spasmid, tuimus, nõelatorked jäsemetes, jäsemete suremine, reproduktiivorganite põletikud, põiepõletik, soolepõletik, vihapursked, aeglane maks, migreenid, dementsus, epilepsia, aneemia, leukeemia, immuunsuse langus jne.
Lehtadru sisaldab olulise tähtsusega mineraalsooli, mis maksale väga meeldivad ning maksa tervis sõltub nendest. Toetab ja tervendab maksaLehtadrus sisalduv jood on antiseptik maksale, mis pärsib ebaproduktiivseid baktereid, viirusi jm. soovimatuid mikroorganisme, mis on leidnud tee maksa ja saavad põhjustada rakukahjustusi. Atlandi merevetikad, mida lehtadru just ongi, tugevdavad ka sapi sooli, et maksa sapi tootmine oleks produktiivsem (võrreldes suure sapi tootmise hulkadega, mis aga ei ole piisavalt tugevad).

☯️ Meretaimede vaimne teave: tihti saame elust "seedimiseks" muresid, hirme ja muid samalaadseid emotsioone. Nende tunnetega mitte tegeledes saavad need häirima hakata meie heaolu. Meretaimed õpetavad meile imelist kunsti võtta midagi, mis on energeetiliselt toksiline ja töödelda see kahjutuks ning lasta see uuesti kahjutuna ringlusesse, et see ei saaks enam kedagi kahjustada. Lisades lehtadru toitudesse, aitab see maandada negatiivseid emotsioone.


Medical Medium soovitab tarbida Atlandi ookeani merevetikaid ning toob välja, et Atlandi lehtadru, nagu ka teiste sama piirkonna merevetikate puhul, on iseärasus see, et kui neis vetikates isegi peaks olema elavhõbedat või muid toksiine, siis kehas olles need ei vabastu. Lähevad ka tase kõrgemale - need meretaimed tõmbavad nagu magnetina enda külge kehas olevaid raskemetalle, pestitsiide, toksiine, radiatsiooni jm. pahalasi ja viivad kehast ohutult välja!


Kus ja kuidas lehtadru kasutada? Vt alla lisalugemistes retsepte, suppides, smuutides, salatites, kuhu enda fantaasia ulatub.
🐾 Medical Medium soovitab lehtadru lisada ka lemmikloomade toitudesse, et pakkuda juurde vajalikke vitamiine ja mineraale.
Teena -  segada võrdsetes osades Atlandi lehtadru (kelp), Atlandi punavetikas (dulse), võilillile- ja nõgeselehed ühe tassi kuuma vee kohta, segu on vastumürgiks radiatsiooniga kokkupuutel.
🛁 Ka vannis saab kasutada - lisada 1 spl lehtadru pulbrit + 1-3 spl meresoola vanniveele, saab ise lõdvestamiseks luua ookeani laadse keskkonna. Selline vann annab maksale mõnusa puhkehetke ja lõdvestab ka kogu ülejäänud keha. Hea on olla sellises vannis 30-45 minutit, aga ka lühem aeg on juba kasuks (5-20 min.)

Tähelepanek: Medical Medium mainib tihtilugi Dulset ja Kelpi koos. Dulsega on aga tihtilugu ikaldus. Siis plaan B võiks olla raskemetallide smuutis asendada Dulse lehtadruga.


Medical Medium'i kelp soovitused, mis meile kergemini kättesaadavad on:




  • Maine Coast Sea Vegetables, Organic, Sea Seasonings, Kelp Granules, 1.5 oz (43 g) (LINK), graanulitena.
  • Sea Tangle Noodle Company, Kelp Noodles, 12 oz (340 g) (LINK), nuudlitena. Nuudlid ei maitse, ei näe välja, ega lõhna mitte kübetki vetikate moodi. Nad on maitsetud, mis tähendab, et saab nendest teha süüa mida iganes ning nautida lehtadru hüvesid. Söögi tegemisel käituvad hästi, ei lagune ning pärast toidus on väga maitsvad ja meeldivad süüa.




Ja veel kahest firmast, mis iHerbis silma jäävad, kui soovida osta kelp vetikat nö vetikana, mitte lisandina kapseldatult:



1) Starwest Botanicals (LINK), Organic Kelp Powder, 1 lb (453.6 g) jahvatatud pulber, hinnaga 6,31€, et oleks võimalik võrrelda hindu, siis arvutame 100g hinna. [hõbedane pakk] 
100g hind 1,39€. Pulber lõhnab sama ehedalt nagu kaua seisnud vedelevate vetikatega Pirita rand 😂 
Samas, kui näiteks supis vetika pulbrit kasutada, siis hajub see lõhn mõne minutiga ning saab meeldivalt nautida lehtadru kasulikke omadusi.


2) Maine Coast Sea Vegetables (LINK), Kelp, Wild Atlantic Kombu, 2 oz (56 g) hinnaga 6,03€, vetika ribadena. [roheline pakk] Sama firma nagu MM soovitab seda graanulitena versiooni.
100g hind 10,77€. Lehtedena, on ohtralt meresoolaga kaetud, kergesti töödeldavad, sest on pehmed. Maitse hea, vetika lõhna pahvakas ninna ka ei löö, kui pakk avada. Maitse intensiivne.

💚Mõlema firma toodang ➼toor (päikesekuivatatud) öko Atlandi ookeanist. 
Hinnavahe ~8 korda!




Starwest Botanicals
' i [hõbedane pakk] toote lingilt vaadates, ei leia me toote kohta piisavalt infot, sooviks teada, mis ookeanist on vetikas pärit ja kuidas kuivatatud. Väljas olev info on, et päritolumaa on Kanada, milliselt rannikult? Et kohe südame rahuga ei ostaks. Seega sai tehtud päring firmale. Vetikas on pärit Nova Scotia rannikult (mis on siis Atlandi ookean), firma kinnitas, et toode on päikesekuivatatud, metsikust loodusest, lihtsalt jahvatatud, pole kasutatud kuivatamisprotsessis mitte mingeid, ega mitte üheski tootmisetapis keemilisi abivahendeid. Lisaks kinnitavad, et toode on vaba mistahes lisaainetest või jääkidest. Rõõmsaks teeb kohe selline vastus 💚 

Seevastu Maine Coast Sea Vegetables [roheline pakk
on kohe lingil olemas kogu toote info. Vetikas on Atlandi ookeanist, kuivatatud madalatel temperatuuridel, testitud keemiliste ühendite, raskemetallide, nafta, radioaktiivsuse ja mikrobioloogiliste saasteainete suhtes.



Lisalugemist:
- Medical Medium'i kelp lisandite soovitused siin.
- MM
 💎 esimene raamat https://www.bookdepository.com/Medical-Medium-Anthony-William/9781781805367/?a_aid=BestDeal lk 232
- MM 🍊 elumuutvate toitude raamat https://www.bookdepository.com/Medical-Medium-Life-Changing-Foods-Anthony-William/9781401948320/?a_aid=BestDeal lk 368, 369, 370, 371
- MM 🌳kilpnäärme raamat https://www.bookdepository.com/Medical-Medium-Thyroid-Healing-Anthony-William/9781401948368/?a_aid=BestDeal lk 183, 194, 216, 240 (supi retsept, see on MM blogis ka üleval)
- MM 🍎 maksa raamat https://www.bookdepository.com/Medical-Medium-Liver-Rescue/9781401954406/?a_aid=BestDeal lk 360, 464 (nuudliroa retsept, see on MM blogis ka üleval), 511
- Kelp nuudlite kasutamine toiduvalmistamisel, retsept https://www.medicalmedium.com/blog/curry-noodles (MM rmt nr 4 lk 464)

Märksõnad: graanul, nuudel, nuudlid, graanulid, Graves' disease, tee, kiirgusevastane tee, supilusikas, supilusikatäis.


Viimati uuendatud 06.03.2019

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.