Hästi omastuv magneesium PARIM HIND



Magneesiumtsitraadi pulber, mis puhas igasugustest lisaainetest.
GMO vaba. Hind oleneb dollari päevakursist: €7.53. Võetakse alati koos toiduga. Tühja kõhuga saab põhjustab iiveldust.

Toote 1,9 g (1/2 tl) pulbris on 315 mg magneesiumit. 
1000 mg magneesiumit on ca 6 g pulbrit. 
Seega on purgis 36,7 portsjonit 1000 mg magneesiumit. 
3000 mg magneesiumi portsjoneid purgis on 12,25. 
1 portsion 3000mg magneesiumit on 4,76 tl pulbrit ennast.
1000-3000mg magneesiumit ei jõua esimesel korral keha läbi töötada nii, et ajutise kõrvalnähuna ei põhjustaks kõhulahtisust.


Näitlik tabel lingil ja pildil olevast magneesiumist

Pulbrit grammides  Pulbrit  teelusikates,  mõõda  silma  järgi Mitu    milligrammi    magneesiumit  sisaldub selles  koguses  pulbris  Kui võtta selline       kogus päevas siis     mitmeks päevaks     umbes jätkub           pulbritKui palju on see umbes kuudes
  1,9 g   0,5 tl315 mg       119 päeva   4 kuud
  3,8 g   1 tl630 mg       60 päeva   2 kuud
  5,7 g   1,5 tl945 mg       40 päeva   1,3 kuud
  6 g   1,6 tl1000 mg       30 päeva   1 kuu
  7,6 g   2 tl1260 mg       24 päeva   0,8 kuud
  9,5 g   2,5 tl1575 mg       20 päeva   0,7 kuud
  11,4 g   3 tl1890 mg       17 päeva   0,6 kuud
  13,3 g   3,5 tl2205 mg       15 päeva   0,5 kuud
  15,2 g   4 tl 2520 mg       13 päeva   0,44 
  17,1 g   4,5 tl2835 mg       12 päeva   0,4 kuud
  18 g   4,75 tl3000 mg       11 päeva   0,36
  19 g   5 tl3150 mg       10 päeva   0,3 kuud

Kasutamine:

Magneesiumi võib päevaks ka valmis segada. 0,5 tl magneesiumi pulbrit minimaalselt 190 ml vees on kirjas pakendil. Katsed näitavad, et ca 2,5 tl pulbri valmis segamiseks piisab 700 ml külmast joogist (näiteks jääkülm vesi), samas pakendi järgi oleks vaja minimaalselt 950ml. Lasta segul ära reageerida, mis alguses on hapu maitsega ja juua sobib siis, kui maitse on neutraalne. Kui panna rohkem pulbrit, siis hakkavad anuma põhja tekkima ladestused, mis kinnituvad tugevalt anuma külge ning anuma puhtaks pesemine võib võtta päevi.

Veel katseid:

2 tl pulbrit segades väga väheses soojas vees hakkab ägedalt reageerima ning anum läheb nii kuumaks, et seda ei ole võimalik kätte võtta, magneesium ise läheb tükki ja nö kivistub ära. Kasutuskõlbmatu.

250 ml keefiris segada 3 lusikatäit magneesiumtsitraati, on segu alguses hapukama maitsega, peale reageerimist väga lääge maitsega. Hiljem tuleb kõhulahtisus, kui pole harjunud sellist kogust 1 korraga võtma.

Kui ei lase magneesiumtsitraadil keefiris lõpuni reageerida ja juua hapukana, on maos ebameeldiv. 

Mõistlik on võtta vaiksemaid koguseid terve päeva jooksul.

Suuri koguseid alguses ühe korraga võttes (inimeseti erinev, aga ca 1000 mg) ei lähe kõht üldiselt kohe lahti vaid umbes 2 või rohkema tunni pärast, arvaltavalt siis, kui segu jõuab soolde.

Teadmseks: magneesiumtsitraat tableti vormis ei ole kuigi hea valik, sest sisaldab palju ebavajalikke lisaaineid.

Kui ei viitsi/pole tahtmist pulbrilist magneesiumit tarvitada, on see geelkapslis olev magneesium väga hea valik (16,34€) või tavakapslites (LINK), kahjulikest lisaainetest vaba. Sisaldab magneesium tsitraati, mag malaati ja mag glütsinaati, võetakse koos toiduga.

Magneesiumist üldiselt

Takistab neeru- ja sapipõiekivide teket, alandab vererõhku, kõrvaldab eesnäärme funktsionaalseid häireid. Tugevdab keharakke ja hoiab neid korras. Kaitseb vähi eest. Ravib suhkruhaigust.

Ülivajaliku mineraalina tagab hormoonide normaalse tegevuse. Suuremas koguses manustamisel alandab vererõhku.

Magneesium koos vitamiiniga B6 loob tõhusa kaitse südamehaiguste vastu. Magneesium tagab normaalse südamerütmi – seega hoiab ära südameinfarkti.
Magneesiumita pidurdub lapse lõualuude kasv ja hammastele pole kasvamiseks piisavalt ruumi. Magneesium koos kaltsiumiga tugevdab hambaid ega lase tekkida kaariesel. 
Kaltsiumfluoriid kaitseb kaariese eest aga naatriumfluoriid on ohtlik mürkaine, tekitades ajukahjustusi.


Magneesiumi vaeguse tunnused: luude hõrenemine, südame veresoonte haigused, südamekloppimine, lastel üliaktiivsus. Kõrge vererõhk, äkksurm.
Autism, psüühilised häired, depressioon, masendus, üleliigne adrenaliin, enesetapumõtted.


Magneesiumi omastatavuse pingerida maksimumist allapoole:
Mg-tsitraat (sidrunhappe baasil) - sama toode, mis lingil ja pildil
Mg-oleaat (õunhappe baasil) - müüakse nimega Mg-malaat
Mg-kloriid (kloorhappe baasil) - tehakse magneesiumi jalavanne ja magneesiumi õli.
Mg-sulfaat (väävelhappe baasil)
Mg-fosfaat (fosforhappe baasil)

Mittetoimivad Mg ühendid/vormid (nende liigtiheduse tõttu):
Mg-oksiid - tüüpiline toode Eesti apteegist. Keha suudab sellest Mg kätte saada suurte pingutustega heal juhul kuni 4%, kasutades selleks kehas olemasolevaid mineraale (raisates seda vähestki, mis kehas on).
Mg-stearaat
Mg-karbonaat
Mg-hüdroksiid

Kahjulikud Mg ühendid:
Mg-aspartaat - aspartaadid  on  aspartaamhappe  soolad.  Aspartaadid on  nn  suhkruasendajad,  mis  on  ülimagusad  ja  ülitihedad,  lüpstes  keha  seedimise  käigus mineraalidest tühjaks.
Mg-glutamaat

Vajalik magneesiumi päevanorm on minimaalselt 800 mg, maksimaalselt (kuigi ülemine piir puudub) kuni 3000 mg ehk 3 g. Piiravaks osutuvad anorgaanilised happed, millega on magneesium seotud, mitte magneesiumi "ületarbimine".
Selle konkreetse tootega võiks alustada tasa ja targu, 315 mg ehk 0,5 teelusikatäit päevas (vajadusel ka ära jaotatult päeva peale).

Välispidine kasutamine on hädaabinõu, kui magneesiumi puudus väga suur on. Hiljem tekitab see juba probleeme, sest kogu keha toitmine on ikkagi ette nähtud seedetrakti kaudu. Seedetraktis muudetakse  magneesiumi ühendid täpselt selliseks, mida keha reaalselt vajab, samas pole imendumine mitte haamrilöögina nagu välispidise kasutuse puhul, vaid pikaaegne (vähemalt 24 tundi olenevalt inimese ainevahetuse iseärasustest).

Teadmiseks: paljudes ringkondades väga kiidetakse magneesiumglükonaati või magneesium glütsinaati (vastiku maitsega). Need on sama head, kui magneesiumtsitraat. Magneesiumglükonaadi puhul tasuks uurida, kas glükoonhape on ekstraheeritud (eraldatud) taimedest, sest tootjal on lihtsam kasutada glüloonhapet, mis ei ole pärit loodusest, sest on kümneid kordi odavam ning sellise glükoonhappe omadused jäävad kaugele maha taimedest saadavale. Tasub teha tootjale päring urimiseks. Tasub tarvitada magneesiumglütsinaati eriolukorras lihaste lõdvestamiseks, mitte igapäevaselt põhi magneesiumina. Põhimagneesiumina on ikkagi parim mag-tsitraat või mag-malaat.

Magneesiumkloriid hävitab veres vaenulikud bakterid. See toimib närve rahustavalt, vähendab väsimust, väldib krampe ja käte värisemist. Magneesium on 300 ensüümi katalüsaator. Ensüümid omakorda on 150 000 biokeemilise protsessi katalüsaatorid.

Neerukivid lahustab 420 mg magneesiumoksiid– operatsiooni pole vaja. Sama teeb ka vitamiin B6.

Magneesiumtsitraadi jooki on hea segada vedela booriga (vahetult enne joomist), sest taastab luukoe (kuna hambad on ka luukude, siis tervendab aja jooksul ka katkised hambad, luude hõrenemine peatub ja taastub selliseks nagu täiselujõus noortel - 25 aastastel)
Vt loengut põhiliselt boori ja osati magneesiumi teemal inglise keeles, link all.

Lisa uurimiseks:
Vitamiinidest ja mineraalidest
Doktor Jorge Flechas' e loeng ca 40 minutit



Viimati ajakohastatud 22.03.2018

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.