Seebimaailm


Kõik katsetatud seebid iHerbist on käitunud nagu seebid ikka. Ei ole saanud täheldada mingit kardinaalselt erinevust. Erinevus on koostisainete sisalduses ja tavakaubanduse seepidest eristuvad siiski oma puhtuse tõttu. Kui seebihullust juba põdeda, siis süvendatult 😘

1.
☀ Tierra Mia Organics seebid (LINK💙 on jäänud silma oma lihtsate koostisainete poolest (viskad pilgu peale ja kõik ained on selged ja arusaadavad). 
Näiteks tundliku naha seep (siin) 4,45€ kaal ca 108g. 
 Sisaldab: kitse toorpiima (mis on tuntud oma nahka tervistavate omaduste poolest, eriline on veel see, et ta on toor s.t., et ensüümid on elus. See, et seep sisaldab kitse toorpiima ei tee seepi kuidagi halvasti lõhnavaks, vaid just vastupidi, lõhn on väga pehme ja meeldiv), neitsi oliiviõli, orgaaniline kookosõli, orgaaniline kakaovõi, orgaaniline riisiklii õli (ei tea, kas on täpne tõlge, aga inglise keeles on organic rice bran oil), kuumutamata mesi ja toor mesilasvaha




NB! Mida koostisosade loend meile ütleb? Seep on glütseriini vaba, mis on pigem väga haruldane. 

Väga sügava mulje jättis lõhna elamusena Tierra Mia Organics mandli-kohvi seep (see). Eelmisele loetelule lisaks on vaid juurde pandud mandli eeterlikku õli ja kvaliteetset Arabica kohvi. Kohvi ja mandli lõhn ei ole agressiivne, vaid pakub pesemisel äärmiselt meeldiva lõhnaelamuse.

1a. Arvustus: Terra Mia Organics habemeajamisseep LINK. Lubatakse, et seep on pehme nahale, sobib kõikidele nahatüüpidele, on mürgivaba. Sisaldab naturaalseid õlisid. Klientide tagasiside kohaselt isegi pikendab raseerija eluiga. 
Niisiis ühe katsealuse tagasiside, kes armastab habemeajamisvahtu ja seebiga ei taha üldse habet ajada: vahet pole mis seebiga habet ajada, seebi vaht kaob kiirelt, samas kätelt ja näolt on seepi tüütu ja ajamahukas maha saada, üldmulje, ei meeldinud, ärritas raseerimisel liigselt nahka ning kuivatas ka.
Lõhn: natuke piparkoogine, samas pigem mehelik.
Tehniline arvustus: tõepoolest 100% looduslik ja mürgivaba. 
Seepi saab niisama pesemiseks ära kasutada.



2.
☀Eksklusiivne 💵 seebielamus Dr. Ohhira's Kampuku seebiga (LINK) 8,96€. Kaal 80g. Populaarne toode nii iHerbist tellijate seas kui ka siin kohalikus Eestis 😊
Kuidas eristub teistest: muidugi oma kuntsliku pärmi vabade probiootikumide (vaid 3a looduslikult fermenteerunud taimed ja seened) sisaldusega (täiesti ainulaadne maailmas ja konkurente pole talle leida), ka glütseriini vaba 😊
 Sisaldus: Naatriumpalmaat-naatriumkokoaat. No ei ütle midagi, eksole? Vaatame siis lähemalt: esimene on palmiõli sool (õrn puhastaja) ja teine kookosõli rasvhapete sool (pindaktiivne aine, mis aitab vabaneda mustusest, õlist ja muudest saasteainetest), probiootikumide ekstrakt, vesi ja karamell (seebi naturaalne värv, tootja märgib võib kaduda ajas).  Vegan

Lõhn on mitte midagi ütlev, kui tootja oleks lisanud mingit eeterlikku õli, oleks elamus veel suurem.
Kui ei teaks, millega peseks, siis ei saaks aru, et oleks tegemist kalli ja kvaliteetsete probiootikumidega seebiga, ausalt öeldes 😊samas teadmine, et tegemist on unikaalse koostisega seebiga, teeb pesemise siiski hoopis tähenduslikumaks 😎
Pakend on ilus, peenelt pakitud, sobib oivaliselt ka kingituseks.

3.☀Korea peen The Saem ehtsat kulda sisaldav seep (see) 4,27€. Kaal 100g. iHerbis Shipping Saver kategoorias, et saatmiskulusid saab selle tootega vähendada. Arvustused on väga positiivsed. Erineb pildil olevast (nõuab väga peent fototehnikat, et pildile saada, kahjuks ei õnnestunud). Pakend on tegelikult läikiv kuldne ja seep ise sädelev kuldne (väga ilus ja kenam kui pildil). Väga omanäoline ja eksklusiivne toode, mis sobib oivaliselt ka kingituseks. Hästi pakendatud. Lõhnab eriliselt, nagu kevadine lilleaas piibelehtedega 😎. Kasutatakse tegelikult näoseebina. 

 Sisaldus: seebi pulber (palmiõli), puhas kuld kraadiga 24k kuld, 🐌 teo ekstrakt, kuldne oliivi õli, hüaluroonhape, aloe vera, glütseriin, taimne ensüümide ekstrakt jne (jne osa täpsustamisel).

🐌Teo ekstrakt - see limane ollus, mida teod eritavad. kasutatakse palju Koreas toodetud ilutoodetes. Teo lima aitab nahka kahjustuste, nakkuste, kuivuse ja UV-kiirte eest. Tuntud oma vananemisvastase omaduse poolest. Seda saab kasutada kuiva naha, kortsude, venitusarmide, akne, vananemispiirkondade, põletuste, armide, raseerimisvigastuste ja isegi tüügaste tervendamiseks. Teo lima sisaldab 91-98% vett. Lima filtreeritakse mitu korda, et suurendada selle kontsentratsiooni ja tagada selle puhtus. Tundub, et kasutatakse neid samu tigusid, mis meilgi siin Eestis looduses kergelt leitavad on (need pruunid). Võib panna ka elusad teod näole! Teo ekstrakti kasutamine on pärit vanast Kreekast, kus kuulus arst Hipokrates soovitas põletike raviks purustatud tigusid hapupiimaga. Tigude kasutamine algas hiljuti, kui Tšiili talunikud märkasid, et nende nahk oli nähtavalt siledam, kui nad käsitsesid Prantsuse turu jaoks tigusid. Soovitatud kasutada 2 nädalat, et märgata tulemusi.

Hüaluroonhape - süsivesikute molekul, mis looduslikult esineb meie kehas. Oluline osa naha tervises ning oluline määrdeaine liigestes, keha sise- ja silmavedelikuna. Kehas olevast hüaluroonhappest 50% asub nahas. Sobib kõikidele nahatüüpidele. Niisutab püsivalt nahka. Hüaluroonhappe molekul võib vees olla kuni 1000 korda suurem selle massist! Imikutel nahas palju hüaluroonhapet, seetõttu ongi see nii pehme! Vähendab kortse, taastab naha niiskuse, põletiku vastane, võib aidata kaasa mõndade pahaloomuliste kasvajate vähenemisele. Parandab naha tekstuuri ja välimust, ravib haavandeid, päikesepõletusi ja haavu, külmaville, hammustusi, sest hoiab niiskust.

Uitmõte: kulda täis seep, mis pestes kaob kanalisatsiooni...


4.☀ Madre Labs lavendli seep (LINK) 2,56€ 141g. iHerbi omatoode. Ei saanud täheldada lõhnaelamust. Lavendli eeterlikku oli on piisavalt vähe, et annab välja "hariliku pesuseebi"
 Sisaldus: Naatriumpalmaat, naatriumkokoaat (soolad, mis saadud palmi- ja kookosõlist), vesi❔ glütseriin 7-9% (GMO vabast taimsest allikast), naatrium glükonaat, sidrunhape, lavendli eeterlik õli (Lavandula Angustifolia), naatriumkloriid (sool).  Vegan

Naatrium glükonaat e. E576 - eesmärk seebi kasutuses on stabiliseerijana, et säilitada toote välimus ning hoida seepi stabiilsena. On sekvestrant (aine, mis seob erinevaid metalliioone, moodustades nendega püsivaid komplekse), loodusidentne, siiski keelatud mõnes riigis, kasutatakse ka metalli puhastajates ja rooste eemaldajana. Toodetakse glükoosi kääritamise teel. Ei ole söövitav, on mittetoksiline ja biolagunev. Säilitab happe ja leelise tasakaalu inimese kehal ja saab taastada närvide normaalse toimimise (imendub läbi naha või näiteks meditsiinis kasutatakse ainet seespidiselt).

Glütseriin - kasutatakse lubrikandina, lahustina, magustajana ja antifriisina. Biodiisli ja seebi tootmise jääkprodukt, kasutatakse ka dünamiidi valmistamiseks (nitroglütseriin). Glütseriin  tõmbab kudedest niiskust välja, kuivatab (seob niiskust). Võib täita naha poorid, mis tegelikult peaks olema avatud. 

5.☀ Kirk's seep (LINK), ostma kutsub odav hind 1,70€ on 113g. Kurioosum on see, et selle seebi väike tester on ka iHerbis müügil 32g (!) maksab 1,55€ (!) (siin), et paned 15 senti otsa ja saab rohkem kui 3x suurema seebi!
Seep ei paku elamust, lõhnab nagu harilik pesuseep. Samas teeb töö ära, seep nagu seep ikka 😊. Samas tundub, et seep kuivatab nahka rohkem, kui siin võrreldud teised seebid.


 Sisaldus: Naatriumkokoaat, vesi, glütseriin, aloe lehe mahl, ❔ lõhn (fragrance)naatrium glükonaat, naatriumvaskklorofülliin (ei tea, kas on täpne tõlge, aga inglise keeles on  sodium copper chlorophyllin)
 Vegan

❔ Lõhn 
(fragrance) - saab olla nii looduslik kui kunstlik, liigitatud "ärisaladuseks". Firma vastas päringule, et lõhnana on ta kasutanud nii loodusidentseid kui ka kunstlike koostisosi. Kes otsib kindlalt ohutut toodet, soovitatakse uurida, et tootele lisatud lõhn oleks täpselt välja toodud. Ei saa välistada, et kasutatud toorained on ohutud kasutatud lõhnas; sageli ei pruugi kontrollasutuse jaoks ohutu olla ka tegelikult nahale ohutu. "Lõhn" võib koosneda ühest kuni 200 erinevast kemikaalist. Lõhn on teadaolevalt põhjustanud mitmeid kõrvaltoimeid, sealhulgas peavalu ja allergilisi reaktsioone.

Naatriumvaskklorofülliin e. E141
-  valmistatud klorofüllist. Pulbriline, värvuselt sinisest-mustani kuni rohelisest-mustani. Kerge iseloomuliku lõhnaga aine. Loodusidentne või looduslik värvaine. Mitte toksiline, rahustav kehakudedele ja ohutu kasutamiseks. Alternatiivmeditsiinis kasutatakse seespidiselt tervendamiseks, vähi ennetamiseks. Kasulik nii haavade, vigastuste kui ka teiste nahakahjustuste raviks ja ebameeldivate kehalõhnade ärahoidmiseks.



6.☀ Nubian Heritage Aafrika must seep (siit) 3,41€ ja 141g. Üks väga populaarne toode iHerbis.

Tahaks osta, aga... 
🚧 koostisosade loend paneb põrkuma:  

 Sisaldus: Naatriumpalmaat, naatriumpalmi kernelaat (ei tea, kas on täpne tõlge, aga inglise keeles on  sodium palm kernelate), vesi, taimne glütseriinlõhn (parfüüm), kolloidsed kaerahelbed (ei tea, kas on täpne tõlge, aga inglise keeles on colloidal oatmeal), naatriumkloriid (sool), orgaaniline sheavõi
🚧raudoksiid🚧tetranaatrium edta 
🚧värvaine patentroheline,värvaine punane, sidrunhapealoe lehe mahl, tokoferool (looduses esinev E vitamiin), Aafrika musta seebi baas
 Vegan

Väga palju aineid on sellised, kui poleks uurinud, poleks aimu millega tegu. Tava on, et pakendile märgitakse loetelu koostisosast, alustades sellest, mida on tootes kõige rohkem. Veidi kummastav on, et mille pärast ostaks seepi, on see, et tootes on Aafrika must seep. Ja see on nimekirja lõpus PEALE värvaineid ja isegi sidrunhapet... Paneb imestama, sest eeldaks, et see võiks olla koostisosa, mida on kõige rohkem või siis vähemalt 3 esimese aine seas.

Naatriumpalmi kernelaat - palmiõli hapete naatriumsool. Võib ärritada nahka.

❔ Lõhn (fragrance) - saab olla nii looduslik kui kunstlik, liigitatud "ärisaladuseks". Päring firmale esitatud, ootame vastust. Kes otsib kindlalt ohutut toodet, soovitatakse uurida, et tootele lisatud lõhn
 oleks täpselt välja toodud. Ei saa välistada, et kasutatud toorained on ohutud kasutatud lõhnas; sageli ei pruugi kontrollasutuse jaoks ohutu olla ka tegelikult nahale ohutu. "Lõhn" võib koosneda ühest kuni 200 erinevast kemikaalist. Lõhn on teadaolevalt põhjustanud mitmeid kõrvaltoimeid, sealhulgas peavalu ja allergilisi reaktsioone.

Kolloidsed kaerahelbed - väga peeneks jahuks jahvatatud kaerahelbed vees. Valmistatud kaerast, kus kliid on eemaldatud. Eesti keeles kõlaks täistera kaerahelbe peenjahu täpsemalt. Kaerajahu kasutatakse dermatoosidega seotud sügeluse ja ärrituse leevendava vahendina. On antioksüdant ja põletikuvastase toimega, sisaldab tugevaid ultraviolettkiirguse absorbeerijaid. Puhastab, kaitseb, niisutab, rahustab. Samuti sisaldavad vitamiine, mineraale ja rasvu. Kaerahelvestes olev rasv annabki sellele pehmendava efekti, mis ravib sügelevat nahka. Cleopatra piimavannid olid kaerapiima vannid. Tehniliselt kolloidsed kaerahelbed pole küll kolloidsed, sest aine osakesed on liiga suured, et neid saaks nimetada kolloidseteks. Siiski ainet kutsutakse nii.

🚧 Raudoksiid e. E172 - tavaline rooste, keelatud paljudes maades, roostet kasutatakse värvainena. Kui võimalik, siis vältida.

🚧 Tetranaatrium edta e. E385 - Valge kristalliline tahke ja lõhnatu aine. Põhjustab silmade ärritust. Võib põhjustada naha ärritust ja hingamisteede ärritust. Vältida kontakti alumiiniumist, vasest, vasesulamitest, tsingist ja niklist (ehted), ei sobi tugevate oksüdeerijatega. Valmistatud formaldehüüdist (tuntud kantserogeen) ja naatriumTSÜANIIDist, säilitusaine, kuntslik, looduses ei leidu. Reedab aine täispikas nimes sõna atsetaat - etüleendiamiinttetraATSETAAThape. Võib mõjutada raua, tsingi ja vase imendumist. Potentsiaalne kantserogeen (vähki tekitav). Aine lagundab naha kaitsetõket, mis võimaldab potentsiaalselt kahjulike koostisosade jõudmist sügavamale kudedesse ja isegi vereringesse. Looduses laguneb aine aeglaselt. Keelatud mõnedes riikides. Parem vältida.

🚧 Patentroheline e. E143 - tekitas katseloomadel kasvajaid (kantserogeenne), kuntslik aine, Keelatud EL (sh Eestis). Esinesid mutageensed mõjud nii katseloomadele kui ka inimestele. Lisaks võib see põhjustada silma, naha, seedetrakti ja hingamisteede ärritust.  Võib olla kahjulik, kui imendub läbi naha.

❔ Värvaine punane 33 - sisaldab pliid, võib põhjustada allergilisi rektsioone. Kuntslik, toodetakse kivisöe tõrvast.


Nendele 🚧 ainetele on olemas looduslikud alternatiivid ning sellest on äärmiselt kahju, et tootja ei ole neid võimalusi kasutanud. Mitmed eeterlikud õlid täidavad ka säilitusaine rolli nagu näiteks apelsini ja seedermänni eeterlikud õlid.
Seep on musta värvi, kõikide värvainete asemel saaks kasutada värvimiseks ohutut aktiivsütt, seda läheb nii vähe, et see ei muuda seebi toimimist, kui Aafrika musta seebi baas juba ise seepi mustaks ei tooni. Alternatiiv Aafrika must seep 🚧-aineid ei ole, muu koostis kvaliteetne, sisaldab Glütseriini, aga alternatiivina muljetavaldav (LINK)



Hinnavõrdlus, kui iga seep kaaluks 100g (kokkuleppeline kaal, et hindu oleks võimalik võrrelda)


 ✿Seep100g hindMärkus
1Kitse toorpiima seep (LINK)4,12€Mürgivaba, 💙 glütseriini vaba. Eksklusiivne: kitse toorpiimaga
2Dr Ohhira probiootikumidega seep (LINK)11,20€Eksklusiivne: probiootikumidega, 💙mürgivaba, glütseriini vaba
3Kulla seep4,27€Eksklusiivne, sisaldab kulda, 🐌 teo ekstrakti ja hüaluroonhapet.
1x❔sisaldab glütseriini
4Lavendli seep1,82€1x❔- sisaldab glütseriini
5Seep aloe veraga1,50€2x❔-glütseriin ja lõhn
6Aafrika must seep2,42€3x❔- glütseriin, lõhn ja värvaine, 3x 🚧 - kuntslikud värvained, säilitusaine


Lisalugemist:
Dr. Ohhira probiootikumide erilisusest siin
Naatriumpalmitaat siin, siin
Naatriumkokoaat siin, siin
Raamat saladuslikud E-ained meie igapäevatoidus, Angelika Erin
Sekvestrant siin
E576 siin, siin, siin
Naatriumvaskklorofülliin siin, siin, siin, siin, siin, siin
❔ Lõhn siin, siin, siin
Naatriumpalmi kernelaat siin, siin
Kolloidsed kaerahelbed siin, siin, siin, siin, siin
🚧 Tetranaatrium edta siin, siin, siin
🚧 Formaldehüüd siin

🚧 Patentroheline siin, siin
Värvaine punane siin
🐌 Teo ekstraktist siin
Hüaluroonhappest siinsiin, siin, siin

Viimati uuendatud: 10.04.2018

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.