Kolesterool

Parimate kättesaadavate materjalide koond.

Kolesterooli taseme tõus tekib, siis kui vere puhversüsteem ammendub ja üleliigne hape traumeerib veresoonte seesmist kihti. Kolesteroolist saab „pahtel”, millega organism silub kahjustusi. 

Üks tavalisemaid kõrge kolesterooli põhjuseid on Epstein-Barr viirus (pesastunud maksas). Lisaks on maks loid, täis toksiine, rasvunud või selle eelses seisundis, sest toitumine on kõrge rasva- ja valkude sisaldusega, siis testides kolesterooli saab tavaliselt tulemuse, milles täheldatakse kõrget kolesterooli taset.



Ka krooniline veepuudus viib esialgu kolesteroolitaseme tõusuni ja hiljem rakkude hävinguni. Veepuuduse tingimustes hakkab organism kõige rohkem vett võtma just rakkudest ja maks omakorda tootma rakkude elutegevuse kindlustamiseks kolesterooli, et rakumembraane sulgeda ja vett kinni hoida. Kolesteroolitaseme tõus on kaitsereaktsioon veepuudusele ja kudedes toimuvatele happelis-põletikulistele protsessidele. 


Isegi sapikivid koosnevad valgust, sapist ja kolesteroolist. Sidruni- ja laimivesi lahustab neid ning ka värsked naatriumi rikkad köögiviljad (spinat, lehtkapsas, redis, rohelised sinepilised nt idudena, seller) ja tervislike biohapetega puuviljad (sidrun, apelsin, laim, greip). Tihedad valgud menüüst välja jätta.


Ideid, mida ette võtta.

💚 Juua piisavalt vett, nt sidruni või laimi mahlaga hommikuti ja õhtuti, soovi korral ka rohkem. Poolele liitrile veele lisatakse poole sidruni või laimi mahl. Kui see on alustuseks liiga kange hapususega, siis saab kasutada tsitruseliste mahla väiksemates kogustes.



Tasub välja jätta stardiks kindlasti kõik "kunst" pärmitooted (leivad-saiad, saiakesed, alkohol jms.), saab asendada juuretisega toodetega, naturaalse kääritusega. Või üldse kaaluda kiiremat teed, siin lõpus toidud, mida välja jätta


Puhtaimad valikud preparaatidena, mis on mõeldud kolesterooli tasakaalutuste korral, neid on mitmeid (preparaate võib kõiki koos võtta või eraldi):

  • Lambalääts Eclectic Institute, Fenugreek , 600 mg, 90 Non-GMO Veggie Caps (LINK) täiteained puuduvad, puhas ja külmkuivatatud toode või konkurent veidi kehvem, aga ka töötav Nature's Way, Fenugreek Seed, 610 mg, 180 Vegetarian Capsules (LINK), aga tasub lugeda siit, kas ok tarvitada, nt rasedana ei tohi. Vähendab kolesterooli taset, kui see on liiga kõrge.



  • Ingver (nt värskena teha mahla), ideid (ja veel "must-miljon" ingveri toimet), saab ajada higistama, siis variant kasutada kuivatatud ingverit, mis just toob sooja sisse, nt kapslis korralik Paradise Herbs, Ginger, 60 Vegetarian Capsules (LINK), kui aga on veidi paremat soovida, siis külmkuivatatud ingver Eclectic Institute, Ginger, 395 mg, 90 Non-GMO Veggie Caps (LINK eriline, sest kogu ensüümide ja vitamiinide spekter säilinud, mis saab kaduda kuivatades suuremate temperatuuridega kui 41 kraadi). Aitab kõrge kolesterooli korral.



  • Ohakas ka aitab hallata kolesterooli tasakaalutusi. Üks laitmatu turul ekstrakt kapslis Paradise Herbs, Milk Thistle, 120 Vegetarian Capsules (LINK), lisaks kolesteroolile saab aidata maksafunktsioone, ennetada vähki ja alandada veresuhkru taset. Sellel on tugevaid vähi-, põletiku- ja viirusevastaseid omadusi. Aitab võidelda C hepatiidi vastu, see on kasulik raviks sapipõie häirete, tsirroosi, 2. tüüpi diabeedi, Parkinsoni tõve, kollatõve, obsessiiv-kompulsiivse häire, peavalude, PMS-i ja rosaatsea puhul. Aitab taastada ja kaitsta maksa kemikaalide, keskkonna toksiinide ja alkoholi mürkide eest ning on suurepärane seedetrakti tugevdamiseks ja ärritunud soole sündroomi, koliidi ja Crohni tõve ravimiseks. Soovitus kui valida ohaka preparaati, siis tasub vaadata, et silymarin'i oleks minimaalselt 70%. Siin välja toodud preparaadil on isegi 80% ning see on turul väga haruldane.


  • Kurkum juurena, maitseainena (kurkumi pulber min 5% kurkumiini LINK või toor, öko kurkumi pulber LINK) toitudesse või kui preparaadina, siis kas kapslis kurkum+must pipar laitmatu puhtusega EVLution Nutrition, Turmeric Curcumin, 90 Veggie Caps (LINK) või pehmegeel kapslites Sports Research, Turmeric Curcumin, C3 Complex, 500 mg, 120 Softgels (LINK) on unikaalse koostisega võrreldes konkurentidega. Eriliseks teeb preparaadi see, et softgeel kapslis on toorkookosõli (extra virgin) ja pehmegeelkapsel lõhnab nagu kook ehk meenutab mingit maitsvat kooki, hea kontsentreeritud koostis, vähe lisaaineid ning sisaldab imendumiseks vaja minevat lisa ehk pipart ka. Selle firma üks pärlitest. Boonustena aitab tugevdada endokriin- ja närvisüsteemi. Kasulik ka põletikuliste haiguste puhul (nt lupus), kus põletikulised protsessid jäävad nö tsüklisse ja on raske haigusest jagu saada. Kurkum on ideaalne abimees, et sellist keha mustrit purustada, sest kurkumis olev kurkumiin sisaldab väga kasulikke looduslikke steroide ja muid komponente, mis on hädavajalikud, et rahustada suuri tekkivaid põletikulisi protsesse, mis tekivad patogeenidele reageerimisega.
    Kuna kurkum universaalne mistahes ka valulikes põletikulistes kohtades kehas kas närvides, liigestes või ajus jne (nt aju udusus, entsefaliit, surumistunne peas, pearinglus, sügavad peavalud, silmade udusus, segadus, ärevus, paanika). Samal ajal kurkumiini komponendid suurendavad verevarustust kehas uhudes välja toksiine, sest maks, mis ise peaks toksiine välja uhuma, on loid.
    Kurkum sisaldab suures koguses mangaani ja kurkumiini komponendid on suurepärased südame veresoonkonna tugevdamises. Lisaks aitab pärssida kasvajaid ja tsüste ja aitab praktiliselt ära hoida igat tüüpi vähke eriti nahavähki. Mangaani aktiveerib kurkumiini, et eemaldada raskemetalle kehast. Kurkum tasub lisada oma menüüsse kui on ka allergiad, polutsüstilsied munasarjad, teatud bakterite ülekasv seedeelundkonnas (SIBO), gripp, külmetused, EBV (Epstein-Barr viirus), Hulgiskleroos (MS), reumatoidartriit, ekseem, psoriaas, karpaalkanali sündroom, borrelioos, hashimoto türeoidiit, pärmseene infektsioonid, ussid, emotsionaalne söömine, vihapursked, hormoonide tasakaalutus, jalakrambid, menopausi sümptomid jne. 


  • Kolesterooli kõrvalekallete korral lisa menüüsse: marjad, mangod, pirnid, rooskapsas, roheline kapsas, redised jm. ristõielised köögiviljad, nurmenukud. 


Märksõnad: cholesterol, harilik maarjaohakas, Milk Thistle, Ohakas lad. Cirsium, Silybum marianum, Silymarin, kale, kurkumiin, cruciferous vegetables 
ristõielised köögiviljad, mangaan, nahavähk, multiple sclerosis (MS) Sclerosis Multiplex, infektsioon, pärmseen, seen, menopaus, hormoonid. 


Lisalugemist

Kolesterool kui "siluja" http://www.aigarsade.com/V2hk_on_seen!_Uuendatud_29.03.16.pdf
- Kolesterool EBV jm https://www.bookdepository.com/Medical-Medium-Thyroid-Healing-Anthony-William/9781401948368/?a_aid=BestDeal 50, 90
- EBV https://www.medicalmedium.com/blog/epstein-barr-virus
- Toidud, mida välja jätta http://bit.ly/Epstein-Barr-viirus
- Lambalääts e.k. koond http://bit.ly/Lambalääts

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.