E vitamiin

E-vitamiinil on väga väärtuslik antioksüdatiivne toime, aga mitte tavaliselt müüdava alfatokoferooli kujul, kuna sellel ilma teiste tokoferooliühenditeta võib isegi kahjulik toime olla. Alfatokoferool on vaid üks kaheksast E-vitamiinist (alfa, beta, gamma ja delta tokoferoolid ja tokotrienoolid). On vaja enamvähem kõiki 8-t selleks, et E-vitamiin toimiks. 



Vajadus: 600-1000 mg Parandab pärgarterite kitsenemist, eriti teatud tokotrienoolid. Inimeste juures on leitud, et E-vitamiin vähendab tunduvalt arteriosklerootiliste plekkide (plaques) arvu. Delta-trienool takistab eriti efektiivselt trombotsüütide ladestumist (ladestumine põhjustab halvemal juhul infarkti). Kaitseb neuroloogiliste hädade ja vähi eest. Lahustab verekämpe ja kaitseb vabade radikaalide eest. Tõstab intelligentsust. Töötleb proteiine. Tugevdab organismi vastupanu bakteritele ja viirustele. Aeglustab vananemist. Kaitseb õhu saastatuse korral ja rakud vajavad vähem hapnikku (kõrgmäestikku minejad manustavad E vitamiini).


Kunstlik vorm - Vitamin E (as dl-Alpha Tocopheryl Acetate). Atsetaat vormi kirjelduses näitab, et tegemist on kunstliku vormiga. Taolisi õlisid on iHerbis pakkumises mitmeid (LINK).
 Kunstlikud vitamiinid põhjustavad probleeme kehas toimimise süsteemidele ja omastatavus on madal. Ei esine looduses. Valmistatud petrooliumist.

Tavaline looduslikest toidulisandina pakutav E vitamiin on tavaliselt ainult 1 vormiga - D-alpha tocopherol. Õlina looduslik vähemalt olemas (LINK)



Eestisse ei saa tellida veel täna 8-spektilist E vitamiini. Seaduslikult võib, aga iHerb keeldub müümast. Soome saab tellida (LINK)

😵Tegelikult on see tellijat eksitav, sest Eestisse on lubatud endale tellida seda toodet, sest pakendil on märge dietary supplement (loe siit lähemalt).




iHerbile on saadetud mitu sellekohast märkust koos EL kehtiva seadusandlusega, aga muudatust pole nad veel sisse viinud. Samas iHerbi klienditeenindus ei suuda ka selgitada, kust selline piirang pärit on.

Alternatiivid Eestisse tellimisel on

💛 Solgar (LINK) 400 IU
💛 Solgar (LINK) 1000 IU ja 
💛 NOW (LINK) 1000 IU 
Need on võimalikult spektrilised (5 spektrine) ja puhtad.
Sobib ka nahale kandmiseks, kapsel (naaskliga või suure nõelaga, läheb vähem kaotsi, kui noaga kapslit avades) katki teha ning kanda nahale.
Märksõnad: E-vitamiin, kunstlik, sünteetiline, spektriline E vitamiin

Lisalugemist
:
E vitamiinist siin, siin

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.