Seedeensüümid/ probiootikumid

Limiteerimata mõttelend seedimisest, seedeensüümidest, pärmist, temofiilsest pärmist, fermenteeritud toitudest, Medical Mediumist, seosed, tähelepanekud...
Info on vabasõnaline ja võimalikult inimeselt inimesele, ilma kümneid ja kümneid teadustööde linke lisamata.

Lihtsalt näide, kui on meeletu infoküllus ja kuidas saavad tekkida seosed, mõttelennud ja sellest järeldused...




Meie kehas eksisteerivad erinevad mikroorganismid, seened, bakterid jms. Meie kehas eksisteerib Candida. Tavalähenemine on see, et Candida on miski jube paha asi, millest on vaja vabaneda. Omamoodi tõsi, omamoodi mitte. Tehniliselt teeb ta kogu aeg kehaga nö koostööd, on meile kasulik. Ta põhjustab vaevusi ainult siis, kui ta on nö üle kasvanud. Nimelt kui kehas on tasakaalutus (nt toksiinid, raskemetallid jms.), siis ta tuleb ta meile appi neid sööma ja see, mis ta pärast välja annab, on jällegi meile toksiline ja põhjustab halba olemist, erinevaid häirivaid sümptomeid. 
Lokaalne Candida on näiteks vähk, mingi teine Candida vorm on AIDS jne. 

Olenemata sellest, kas probleemide põhjustaja on Candida või mingi viirus, on lahendused ikka samad. Tavainimesele see info tegelikult ei muuda midagi, peale silmaringi laienduse.

Ükski taim/mineraal jms. muu kehaga koostööd tegev vahend (näiteks kolloidhõbe LINK, mustapähklipuukoor LINK, boor, seenevastased segud LINK jne. nimekiri on praktiliselt lõputu), ei hävita lihtsalt Candidat, vaid ju algpõhjust
Mõte on siis just selles, kui sümptomite vastu, mis tegelikult võivad olla segu Candida + streptokokk ja/või E. Coli, Epstein-Barr viirus, Helico (nimekiri põhimõtteliselt lõputu), siis inimene ei kasutaks nö tehis-vahendeid nagu antibiootikumid, ravimid jne. Tehis-vahendid võivad teha ajutiselt asjad korda (kui veab), aga lõks on see, et Candidale on see "roheline tuli" keha edasi päästa ja parandada.


"Inimene, kes võtab
medikamente, peab
taastuma kaks korda,
üks kord haigusest ja
üks kord medikamentidest"
Vastavalt olukorrale võib Candida ka muteeruda mõnesse muusse vormi. Inimesel muidugi ei ole küll kuigi hea olla, aga kui Candida seda ei teeks, siis oleks kehas veel suurem ja kiirem häving.

Terves inimeses seevastu on Candida ohutu, see esineb ovaalsete pärmirakkudena. Kui aga keha on tasakaalust väljas, siis tekivad pärmirakkudest pikad ahelad, neid kutsutakse pseudohyphae ja edasi areneb sealt väga paha pikk kitsas torukujuline niit, mida nimetatakse hyphae. Selline vorm kahjustab seedekulgla seina, tekitab põletikku ja ärritunud soole sündroomi (Medical Mediumi [ja teiste] järgi ei tee seda küll Candida, vaid temaga koos eksisteerivad bakterid-viirused, aga see ei muuda tulemust, ega lahendusi. Lihtsalt täpsustab teadmisi). Pseudohyphae ja hyphae on näha inimeste veres, kellel on vähk või autoimmuunhaigused. Candida võib laotuda ka tugeva biofilmina. Selline asi põhjustatud antibiootikumidest (ja toksiinidest ja muude viirustest, bakteritest, patogeenidest, toidust jne.), mis on peamine paljude moodsate haiguste põhjus. 





Liigume nüüd kraad kangemaks. Sisse söödavad termofiilsed seened nt kultuur Saccharomyces cerevisiae ja muud kultuurid. Candida (või mis iganes patogeen, mis iganes nimega), kes siis S. cerevisiae'st paljunevad ja kes seda söövad. Need termofiilse pärmi kultuurid on loodud inimkäe poolt, ja probleemid lühidalt on järgmised, tehis pärm ei hävine kehas ise, on kantserogeenne (vähki tekitav ja vähi edasiarengut soodustav), muudab seedetrakti mikrofloorat nii, et vitamiini-mineraalid ei saa imenduda, tema ainevahetuse jäägid on toksilised (põhjustades immuunsuse langust, erinevaid haigusi, meeleolu kõikumisi jms. kõrvalekaldeid), käitub nagu „trooja hobune”, kes lubab organismi tungida praktiliselt kõikidel patogeensetel mikroorganismidel, algul seedetrakti rakkudesse, seejärel verre ning siis vallutab seen koostöös patogeenidega kogu organismi, nii reaktiivne ja eluvõimeline, et mida rohkem seda kasutada, seda rohkem kasvab selle aktiivsus. Näiteks inimesega mitte koostööd tegevate patogeenide hävitamiseks mõeldud mehhanism - palavik - ei saa täita oma funktsiooni, sest see kõrgetel temperatuuridel ellu jääv pärmiseen paljuneb edukalt veel isegi 43-44°C juures (peab vastu ka 100°C temperatuuri).
Ühesõnaga võib tekkida seos, et tegemist on kultuuriga, mida vältida, eksole?

Aga nüüd tuleb "kahvel". Termofiilse pärmi kasutamine on odav ja kiire lahendus tootjatele. Massiline rahva tervise halvendaja tibu sammuga, mis toob hiljem raha sisse teatavatele huvigruppidele.

Kust me seda tehispärmi saame? 
Otsene kolooniate import toimub, kui tarbida pärmiga saia-leiva tooteid, alkoholi - kõik praktiliselt toodetud hävimatul pärmil (õli, vein, kange alkohol), maitsepärm, probiootikumid, AW soovitatud Digest Gold (välja arvatud Ohhira, jm piimhappe bakteritel põhinevad tooted [nt Garden of Life, Enzymedica] on pärmivabad, lisaainete osas ka eeskujulikud), pärmi "boostitud" vitamiinide kompleksid näiteks The Synergy Company, seedeensüümid, pärmi baasil toodetud vitamiinid/mineraalid näiteks MegaFood ja Seleno Excell, vitamiinid ja mineraalid, kuhu on ekstra lisatud kunstlik pärm näiteks enamus Garden of Life toodangut ja Innate Response Formulas. Lisaks pärmiekstraktiga tooted, nt puljongikuubikud


Täpsemalt näitena, saavad olla seedeensüümid/ probiootikumid/ (multi)vitamiinide osad (mistahes firma) olla toodetud kultuuridel* [nimekiri täieneb vastavalt uute toodete uurimisele]:

Aspergillus oryzae (hallitus):
- Amylase
- Protease 4.5
- Protease 6.0
- Peptidase
- Lactase

Aspergillus niger (väga tuntud, see ongi see sama kultuuri hallitus, mis inimestel kodudes kipub olema):
- Alpha-glactosidase
- Glucoamylase
- Pectinase
- Hemicellulase

Rhizopus oryzae (hallitus):
- Acid Maltase

Trichoderma longibrachiatum (hallitus):
- Cellulase
- Beta-glucanase

Candida rugose (seen):
- Lipase

Saccharomyces cerevisiae (see ongi see termofiilne pärm):
- Invertase



Veel hallitusel kasvatatud kultuure:
- Alpha Galactosidase
- Cellulase Thera-blend
(kuna läheb samasse klassi protease [e. S
errapeptase], amylase, lipase ga, siis või oletada, et on kasvatatud Aspergillus oryzae peal)
- Xylanase



Bakter
- Bifidobacterium longum

- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
- B.breve e. Bifidobacterium breve
- L. reuteri e. Lactobacillus reuteri (piimhappebakter)

*Vastavalt tootele võivad kultuurid erineda. Sisaldab või võib sisaldada kultuure, mida me kehasse juurde ei soovi, tavaliselt keegi ei kurda termofiilse pärmi, hallituste või Candida puuduse üle kehas...

Kuidas ja mida vaadata? Kõige lihtsam tuvastada pärmi baasil toodet, kui pakil on kirjas Saccharomyces ja siis veel mingi mistahes liide, S.cerevisiaeCandida ja veel mingi mistahes viide, tee või tina, aga taksonoomia ei valeta, need on pärmid! Samane ka hallituse kohta -  Aspergillus on hallitus! Kui ei tea, mis tüvega tegemist on, siis googelda (stiilinäide), parem on mitte usaldada müüja juttu. Eriti kiputakse hämama just pärmi kultuuridega (neid tooteid on turul kõige rohkem), et ei ole pärmil, kuigi liigitus ilmselgelt ütleb risti vastupidi. 


Ja nüüd looduslike fermentide ja käärimise eristamine.
Tasub eristada suurema suhkrusisaldusega juur- köögi- ja puuvilju, need siis käärivad (pirn, õun, porgand peet). Kääritamine on suhkru baasil ka looduslikul alkoholil (nt Belgia Lambic, Lindemans, õlle tegijad, kes ei kasuta odavat termofiilset pärmi, vaid teevad õlut nagu vähemalt 200 aastat tagasi oli kombeks, on alternatiiv olemas, kui tuleb tappev õlle isu), teeseenel (LINK). Parem vältida, sest toimib kehas kui äädikas (lagundab hambaid, luukude).
Madala suhkrusisaldusega köögiviljad (kapsas, kurk, lillkapsas, brokoli, lehtkapsas e. kale nt) need fermenteeruvad. Inimesele väga odav. Inimesed kasutavad, sest looduslikud seedeensüümid ja probiootikumid, aitavad kehal toimetada, kui termiliselt kuumutatud toite tarbidaKes on olnud hädas probleemidega seedimises ja on kasutanud madala suhkrusisaldusega fermente enda aitamiseks, on saanud oma soolestiku korda, põletik on taandnud jne. Ning muud erinevad sümptomid on kadunud ning enesetunne on väga hea. Aga ka looduslikes madala suhkru sisaldusega fermentides on sees pärmid ja hallitused.
On tehtud katse konnadega: maohappesse pandi toores konn ja teise klaasi keedetud konn, värske konn lagunes täielikult, keedukonn aga mitte ehk termiliselt traditsiooniliselt töödeldud liha roiskub, mitte ei seedu.

Looduslikult esinev pärmiseen inimorganismis ellu ei jää, sest meie keha temperatuur on liiga kõrge.





Kuigi, kui jälgida Anthony William'i nõuandeid, siis looduslikke fermente ta ei soovita kasutada. Kui on raskused seedimises, siis Medical Medium'i autor soovitab peale toidu vajadusel veel juurde Enzymedica seedeensüüme/probiootikume (LINK) - muide need on tõesti pärmi ja hallituse vabad, need on segu 8-st erinevast piimhappebakterist. Kõige kriitilisemalt vaadates tekib mõte - Anthony William toob välja, et naturaalse fermendiga toit lagundatakse juba maos ning sooltesse see ei jõua. Samas seedeensüümide kapsel õhuke ja laguneb maos, kuidas see soolde jõuab? 


Kui järgida Anthony William'i (AW) soovitust valida Enzymedica probiootikumid, siis tähelepanek, et iHerbis olev valik on lihtsalt 3 korda odavam (LINK) kui lokaalselt ostes. 
Vitamiini ABC kommentaar: Enzymedica (LINK) firma tooted eristuvad teistest, sest ei topi oma toodetesse lisa ja ja täiteained nagu teised tootjad seda teevad.
Ja alati saab valida ka looduslikud küll probiootikumid, mis ei ole fermendid ega pärm/hallitus. Kogu set'i lastele pakub Garden of Life (AW soovitab) (LINK). 

Mis siis täna reaalsed valikud on? Seedeensüüme, mis täna uuritud on labori hallituste ja pärmide baasil, vt ülevalt täpsemalt tüvesid. Siis on variant hädaolukorras kasutada toiduga ikkagi piimhappebaktereid Enzymedica (LINK), kui neist jääb väheks (magu või mujal sisikonnas ikka valutab ja on halb), siis Ohhira probiootikume (LINK), sest neid pole kasvatatud kunspärmidel ja -hallitustel (kunstlikult toodetud laboris), vaid sinna on ise sisse tekkinud looduslikud hallitused ja pärmid ning juures on piimhappebakterid. Või 2 pitsi ise tehtud probiootikume e. fermenteeritud kapsajooki. 1 pits vastab toimelt 1 kapslile Ohhira probiootikumidele.

Veel looduslikke ja pärmivabu ja fermenteerimiseta seedeensüüme taimedena või ekstraheeritud taimede osadest näiteks:


  • Papaia pulber* (LINK)
  • Mustapähklipuu koor (LINK)
  • Labalääts* (LINK)
  • Inuliin (LINK)
  • Ananassi ensüüm bromelain* (LINK) ja muude taimede segu

*Ei sobi rasedana, sest võib põhjustada emaka kokkutõmbeid.


Huvitav tähelepanek: kui mitte tarvitada termiliselt kuumutatud (üle 41
°C) toite ja süüa piiramatult puu ja köögivilju, siis kaob ära igasuguste seedeensüümide, probiootikumide, looduslike fermentide vajadus. Küll, mitte päeva pealt, sest organism väljutab vana roiskunud toitu (ummistusi) soolest, mis pole ära seedinud ja põhjustab vaevusi, aga kui sellega ühele poole saab, siis pole seedeensüüme vaja.


Lisalugemist





Märksõnad: Trichoderma longibrachiatum: Beta Glucanase, Serratiopeptidase (Serratia E-15 protease ehk serralysin, serrapeptase, serratiapeptase, serratia peptidase, serratio peptidase, or serrapeptidase) on proteolytic enzyme (protease)


http://www.health-science-spirit.com/borax.htm
https://soundcloud.com/medicalmedium/the-truth-about-candida

https://soundcloud.com/medicalmedium/understanding-gut-health
- Seen kehas, termofiilse pärmi tootmine jne
- Saccharomycetaceae põlvneb Saccharomycetes'est. Samuti ka Candida jt Saccharomytes'est allpool nimetatud seened
- Candida albicans on termofiilse pärmi Saccharomycetes alamklass
- Pärmseene infektsioon nahal pildid
- Saccharomyces boulardii teadusuuring Saccharomyces boulardii and Candida albicans experimental colonization of the murine gut
- teadusuuring www.ncbi.nlm.nih.gov Morphological aspects of particle translocation in vivo following ingestion of the yeast Saccharomyces boulardii
- www.lilsipper.com The Probiotic I Avoid

- http://vitamiiniabc.blogspot.com/2018/08/toorik-teatud-kultuuride-tootmise-info.html

- Alpha Galactosidase - https://en.wikipedia.org/wiki/Alpha-galactosidase mold derived
- Cellulase Thera-blend - https://enzymedica.com/pages/benefits-of-thera-blend, https://en.wikipedia.org/wiki/Cellulase
- Commercial source of xylanases is filamentous fungi https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00253-005-1904-7
- Serrapeptase (Sunfood'i seedeensüümide segu LINK, ka ainult kapsel ja ensüümid nagu Enzymedical) https://en.wikipedia.org/wiki/Serratiopeptidase
- https://en.wikipedia.org/wiki/Protease
- https://en.wikipedia.org/wiki/Trichoderma_longibrachiatum hallitus
- https://en.wikipedia.org/wiki/Rhizopus_oryzae hallitus

- Bifidobacterium longum https://en.wikipedia.org/wiki/Bifidobacterium_longum
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus https://www.microbiologics.com/0136P
- Lactobacillus reuteri https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5917019/



Viimati uuendatud 26.01.2021

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.