Rahutute jalgade sündroom

Kogutud parimad materjalid ja lahendused.


Rahutute jalgade sündroomi kutsutakse ka Willis-Ekbom'i sündroomiks. Seda saavad põhjustada ka erinevad medikamendid, eriti jäävad silmad antidepressandid, iiveldusvastased ravimid, anti-psühhootikumid jne.


Osadele inimestele tundub see pseudo-probleem ning lausa pakub nalja, tavaliselt nendele, kes ise pole rahutuid jalgu kogenud (see ei ole mingi jalgade tõmblemine või sund-liigutamine, vaid jalgade seest tulev ebamugavustunne, mis ei lase näiteks uinuda). Tegelikult see aga häirib normaalset elu suurel määral ning on tõsine ebamugavus-häire.

Tüüpiliselt kasutatakse rahutute jalgade puhul magneesiumi jalavanne või pritsitakse jalgadele magneesiumiõli (LINK), kui jääb krampidele või rahututele jalgadele väheks, siis tuleb uus tegija mängu nagu magneesium L-threonaat (LINK), tegelikult on tal suunitlus ajulõdvesti, aga rahustab ka jalad/käed, on päris kange toimega.


Tüüpilised rahutute jalgade sündroomi põhjused Medical Mediumi järgi:

1) Raskemetallide ja/või glutamaatide kogumikud teatud aju osas/osades. Aistinguliselt on tunne nagu tahaks liigutada jalgu kogu aeg. 
Ärkveloleku ajal on kasutuses teatud osad ajust ning kui toimub uinumine, siis on kasutuses mingid teised osad ajust. Ning kui "uinumise" osasse ajus on kogunenud raskemetallid ja/või glutamaadid, siis osad närviühendused ei saa töötada nii nagu peab ning nad hakkavaid uusi teid looma ning see ülekoormus võib kajastuda jalgades - rahutute jalgadena.
Glutamaatidest on tuntum näiteks selle aine sool ehk naatriumglutamaat (E621 on ekstsitotoksiin [erutav-toksiline aine], mis suunab rakke iseend vigastama või surmama. E621 tarbimisega on teadusuuringutes seostanud silma ja maksakahjustused, rasvumine, peavalud, krooniline väsimus, depressioon jne. Peidetakse ka sõna taha pärmiekstrakt!) 
Töötavad lahendused selleri mahl (täpsem info) ja raskemetallide puhastussmuuti (retsept), koosluses kriitilise tähtsusega koriander!
Vitamiini ABC seos: võib-olla seepärast inimesed, kes on tarbinud magneesium L-threonaat'i (LINK) raporteerivad toime tõhusust, et see lõdvestab aju ning seetõttu kaob ka rahutus.
Söökidest enne magama minekut süüa mangot, mis aitab rahustada elektrilisi impulsse ajus. 
Metsmustikad ja L-glutamiin (LINK) aitavad väljutada glutamaatide ladestusi.




2) Vöötohatis - rahutus (nagu sügelus) on pigem jalgades sügaval sees kui pinnal. Vöötohatis ei pruugi üldse lööbena avalduda, vaid põhjustab palju "müstilisi" haigusi. Vöötohatise viirusel saab olla isegi 31 variatsiooni (8 neist ei põhjusta lööbeid), igaüks põhjustab neist erinevaid sümptomeid. 
Tervenemine võib võtta aega minimaalselt 3 kuud kuni 1,5 aastat.
Mida süüa: metsmustikad, kookospähkel, papaia, punased õunad, pirnid, artišokid, banaanid (aitavad taastada neurotransmittereid ja toetavad paranemist neuroloogilistest probleemidest), maguskartulid, spinat, asparaagus (spargel), lehtsalat, rohelised oad, avokaadod.




Lisandid mida tarbida (meile Eestisse kättesaadavatest parimaid valikuid)
  • Alfa-lipohape (LINK) - antioksüdant, mis parandab ja tugevdab närvisüsteemi, mis on kahjustatud vöötohatise viiruse poolt.
  • Magneesium (malaat vormina LINK ja glütsinaat LINK) ja California poppy Eschscholzia californica (seemned ise kasvatamiseks LINK) - vähendab põletikku ja rahustab närve, mis aitab peatada paistetust või spasmideks arengut. Magneesium toetab ka kahjustatud närvide lähedal asuvaid lihaseid.
  • Väävel (LINK) - taastab närvid, mis on tihenenud põletiku tõttu, et taastada närvide terve elastsus ja paindlikkus.
  • B12 vitamiin (vormidena metüül- ja/või adenosüülkobalamiin, raske turult leida, praegu parimad valikud mõlema vormiga on kas B kompleksina LINK või B12 eraldi, aga saatmine ja toode ise päris kallis hinnaklassis LINK) ja must pässik (tasuks hankida peene pulbrilise tekstuuriga, et ta lahustuks vees täielikult, et saada kätte tema täispotentsiaal ja kui soov tellida koondsaidilt, kus teisigi lisandeid, siis kapslina LINK, pulbrina LINK, tasub eelistada metsikus looduses kasvanud, mitte biomassil, linkidel on metsikust loodusest) - parandab ja tugevdab närvisüsteemi piirkondi, mida viirus on kahjustanud.
  • Taimne eikosapentaeen- ja dokosaheksaeenhape (LINK) - parandab ja tugevdab närvisüsteemi piirkondi, mida viirus on kahjustanud.
  • Lobelia (LINK segu üheksavägisega, mis on ainult boonuseks. Variant osta ürdina LINK) - tapab viiruse sellega kokkupuutel.
  • Lõhnav neitsikummel Tanacetum parthenium (LINK), ei ole meile tavatuntud kummel, vaid teine sort - vähendab närvisüsteemi põletikku.
  • L-lüsiin (pulber LINK või kapslis LINK) ja lagritsa juur (teena LINK, tinktuur LINK glütseriini ja vee baasil, Vitamiini ABC ei soovita glütseriini baasil, sest (aine süütus ei ole veenev), aga MM järgi on ok -  kahjustab viiruse rakkude võimet liikuda ja paljuneda.
  • Seleen (kallis ja laitmatult puhas veepõhine lahus LINK. Odav, väga hea vormiga, aga želatiinist kapsliga LINK) - ehitab üles kahjustunud närvid naha lähedal.

3) Ishias (suure istmikunärvi, mis kulgeb läbi tuharate jalga, valu, võib olla ka vigastusest) - seda saab põhjustada Epstein-Barr viirus, mis eraldab närvitoksiine (EBV on herpes perekonna viirus, mis on eksisteerinud üle 100 aasta, lemmiktoit adrenaliin, lühidalt öeldes rahutute jalgade probleemi mõistes segab närviühenduste toimimist ehk vähendab neurotransmitterite [loodusliku kehasisese bioloogiliselt aktiivne keemiline aine, mis sünteesitakse neuronis vastavate ensüümide poolt] aktiivsust), kuigi vöötohatis on pigem tavalisem põhjustaja. Vöötohatis paistetab diski juures närvid üles ja disk nihkub paigast, meditsiinilise ülevaatuse tulemusena  - põhjuseta paigast nihkumine. See põhjustab närvide "krussi" minemist ja rahutute jalgade sündroomi.
Mida teha? Pane külma kompressi peale õhtul ja hommikul sooja. See aitab närvidel maha rahuneda ja hakata paranema.
Toitudest ja lisanditest vaata vöötohatise soovitusi ja Epstein-Barr viiruse tõrjet (siin koond). EBV puhul on väga oluline ka "mida mitte süüa" nimekiri, mis on koondi lõpus!

Mõningad tugevaimad pärlid lisanditeja toitude nimekirjast:
  • Kassiküüs (LINK) - vähendab Epstein-Barr viirust ja temaga koostööd tegevate baktereid ja viiruseid.
  • Kolloidhõbe (LINK) - vähendab EBV võimekust.
  • Toitudest väga olulised metsmustikad, seller, idandid jne saab uurida siit.


4) Soolepõletik - kõige ärritavaim ja tavaliseim põhjus rahutute jalgade sündroomi põhjustajana. Seedetraktis liikuvad gaasimullid ärritavad närvilõpmeid, mis on ühendatud alakehaga ning saavad vallandada rahutud jalad. Sooltes on nö "halvad" bakterid nagu E. coli või streptokokk, mis põhjustavad põletikulisi alasid. Toit ei ole lõpuni ära seedunud puudulike maomahlade (ja madala sapi erituse) tõttu.
Lahendus: lisada menüüsse selleri mahl (vaata siit täpsemalt)



Vitamiini ABC tähelepanek: mitmed inimesed kurdavad et nad ei saa süüa värsket toitu kuna see nö ei seedu, põhjustab ebamugavustunnet kõhus, halba olekut, kõhuvalu, piinavaid gaase jms., võib ka sama olla küpsetatud toitude kohta. Sellele on väga hästi töötav nipp - nimelt kõikidele toitudele lisada puhtaid piimhappebaktereid (LINK, haruldane toode, sest täite- ja lisaainete vaba!) võetakse sisu kapslist välja (nt kastmete, smuutide sisse, mitte kuumutada) olenevalt toidu kogusest 2-4 kapslit või palju vaja. Tavaliselt töötab juba esimesel korral. Kõhus on rahulik ja mõnus seedimine.



5) Maksapõletik - maks saab anda oma panuse, et on madal sapi eritus, miks toidud ei seedu korralikult. Maks on üle koormatud toksiinide, viiruste, mürkide, pestitsiidide, herbitsiidide, adrenaliini, DDTga (diklorodifenüültrikloroetaan, toksiline aine, halogeen, putukatõrjevahend, rikub närvisüsteemi, paljud selle aine poolt põhjustatud halvatused diagnoositi lastel minevikus lastehalvatuseks, aga tegelikult olid need hoopis põhjustatud tollest samast kemikaalist, mutageenne, ei välju kehast ise) jne. Viirused saavad maksas põhjustada armkudet. Tegemist saab olla ka rasvunud maksaga, mis põhjustabki lihtsalt ülekoormuse tõttu rahutute jalgade sündroomi.
Lahendused: eemaldada menüüst toidud "mida mitte süüa" (siin lõpus on nimekiri) ja lisada menüüsse tervendavad toidud ning lisandid, mis on lingil kenasti leitavad.
Mida tasub kindlasti tarbida? Lagritsa juur (teena LINK või tinktuur LINK) rahustab maksa.


Sellegi poolest pole kõik nö nii lihtne ja üheselt määratletav, sest rahutute jalgade sündroom võib olla kooslus erinevatest probleemidest, mitte ainult üks või teine. Selle olukorra puhul ei saa iial vääratada, kui lahendina hakata tarbima puhastus-smuutit, mille tervendavate koostisosade tasakaal on hästi paika timmitud, 5 põhikomponenti ja nende rollid smuutis, on lahti kirjutatud siin

Soovitatakse lisada menüüsse puuvilju ja juurvilju ning erilist hea mõjuga mugulaid, milleks on kartulid (aurutatud kujul). Metsmustikad sobivad rahutute jalgade sündroomi puhul alati, olenemata põhjusest. 

Üle ega ümber ei saa piisavast vee tarbimisest, kuhu on lisatud värsket sidruni mahla. Nähtavasti võib laimi mahl ka olla 😇
Füüsilistest tegevustest aitab jalutamine.


Veel leevendavaid üldiseid lisandeid:
  • GABA e. gamma-aminobutaanhape (puhas pulber LINK, Medical Medium'i poraalis soovitatakse päris kallist LINK, kuigi ei eristu konkurentidest) - vähendab rahutute jalgade sümptome.
  • Sasi-vesikaak (LINK) - toetab närve ja närvidega seotut, et vähendada rahutute jalgade tunde tekkimist.




Märksõnad: RLS, Restless Leg Syndrome, Shingles (vöötohatis), artišokk, ALA (alpha lipoic acid), MSM (methylsulfonylmethane), EPA & DHA (eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid), Feverfew, lõhnav neitsikummel Tanacetum parthenium, Sciatica e. ishias, neurotransmitter, intestinal Inflammation (soolepõletik), Gamma-aminobutaanhape Gamma-Aminobutyric Acid GABA, Sasi-vesikaak e. Bacopa Monnieri, must pässik e. Chaga seen, Lobelia Inflata.


Lisalugemist

https://www.healthline.com/health/restless-leg-syndrome/treatments#ruling-out-causes
- Glütseriini miinused http://bit.ly/Glütseriin
- Epstein-Barr viiruse tõrjumise kahurid http://vitamiiniabc.blogspot.com/2018/05/medical-medium-seeria-1-epstein-barr.html
- https://et.wikipedia.org/wiki/DDT
- Lastehalvatus või hoopis DDT mürgistus https://www.youtube.com/watch?v=Twch-T-n8Ns



- Medical Medium Life-Changing Foods : Save Yourself and the Ones You Love with the Hidden Healing Powers of Fruits & Vegetables


Viimati uuendatud 4.12.2019

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.