✿ Kuidas tellida iHerbist? § Seadusandlus Eestisse tellimisel. ✿ Nipid ja abi I.

•.¸¸✿ iHerb.com on USA tellimiskeskkond, avalik netipood. Saab ise rahulikult uurida ja ise otse osta, kogu netipoes tegutsemine kliendile või uurijale on autonoomne - igaüks ise teab, mis teeb, mida, kas ja millal ostab.

Netipoe suur pluss on see, et toodete kirjeldused ning toitumisalane teave on väga täpne ja selgelt välja toodud. See on üsnagi eriline, sest sellega ei saa hiilata paljud netipoed. 
Teine suur pluss on muidugi hinnad. Eestis samade toodetega saab olla tavaliselt 2 kuni ka äärmusteni 50 (!) kordse hinnavahega (tavaliselt just D3 vitamiinide maailmas). 
Või siis saab osta nii erilise toote, mida Eestis ei müüdagi, nt toornorilehed, külmkuivatatud kookosvee pulber, ülmagneesium, pehme kehale magneesiummalaat.


iHerb'is on lühiajalised sooduspakkumised, eripakkumised ja lao tühjaks müügid (LINK)

•.¸¸✿ iHerb pakub ka oma tooteid (LINK). Näiteks spirulina tabletid ja pulber on taskukohase hinnaga ning mitte Hiinast ja kontrollitud hea tasemega. Kui kõige kalleimaid brände ei jaksa või soovi osta, siis see on turvaline valik.


Pakkimine reeglina heal tasemel:

Pakke on mõnus saada 🤗


•.¸¸✿ 
iHerb'is miinimum tellimise summa puudub s.t., et võib tellida ka 6€ eest (miinus soodustus) + postikulu.


iHerb on tavaline netipood, keegi ei vahenda kellelegi midagi, ei ole püramiidskeem, ei ole MLM (mitmetasandiline turundus ehk multi level marketing), ei ole sotsiaalne ettevõtlus, keegi ei mõjuta emotsioonide ajel ostlema, kõik info toote kohta on netilehel olemas, et teha ise oma uurimistöö. 
iHerb'is on tooteid väga-väga palju, siis VitamiiniABC.blogspot.com keskkonnast leiab toodete ja toimete ülevaateid võrdlusi, taustainfot jms., mis teevad valimise kergemaks. Tea, mida tarbid... Mis on toote sees ja mida see tähendab. Nimekiri täieneb postituste näol jooksvalt.


Tellimine

Võttes selle teema lihtsustatult kokku, siis tolli pole (tellija ei pea mitte millegagi jamama üldse). Tellimine nagu Eesti veebipoest. Pakid liiguvad kuskil paari nädalaga. Lihtsalt ühele tellimusele on max summa ca 127€ (see kõigub siia sinna vastavalt dollari kursile).
Ja pragune soodne diil on tasuta saatmine üle 50€ tellimustele (Venipak post toob aadressile kätte, DPD automaati).
Tellija midagi juurde maksma ei pea, kõik summad on juba arvestatud iHerbi lehel.
Lihtsalt tellimus ja jääd pakki ootama.

iHerb ei lase tellida seisuga sept 2021 rohkem kaupu kui ca 127€ eest (sõltub dollari kursist, võib kõikuda ühele või teisele poole). See on nende enda väljamõeldis, EU pole sellist normi sätestanud. Kui on vaja rohkem tellida, saab lihtsalt teha mitu tellimust nt nädalase vahega.

Tehniliselt on toll, aga see tehakse ära ametkondade ja iHerbi enda poolt ning tellija ei pea mitte millegi pärast muretsema.

•.¸¸✿ Mida võib Eestisse tellida? Toiduaineid, toidulisandeid, kosmeetikat, sporditooted jms.

Toidulisandid: Eestisse on lubatud tellida tooteid isiklikuks tarbimiseks, mis lähteriigis on kvalifitseeritud toidulisandiks ehk toote pakendil on märge: "food supplement" või "dietary supplement", vt pildilt ⤵️



•.¸¸✿ Eestisse ei ole lubatud iHerb'ist tellida homoöpaatilisi preparaate, sest neid kvalifitseeritakse ravimina. 


•.¸¸✿ Põhimõtteliselt saab kõikide kaartidega netist oste teha, mille pöördelt, allkirja lahtri juurest, leiad 3 numbrit. Ei pea olema krediitkaart.
Oste saab netis teha ainult siis, kui kaart on netipangas aktiveeritud, tavaliselt asub see netipanga menüüs "kaardid" all, kus on vaja panna linnuke ☑️ siis on netiostud on lubatud.


***
•.¸¸✿ Nipid ja abi II 》》》vaata siit
•.¸¸✿ Kuidas arvutatakse postikulu, tooted, mis on 0€ postikuluga 》》》vaata siit



***
•.¸¸✿ Vajadusel küsi abi:
  • konto tegemisel, seadistamisel, tellimisel, kui näiteks pole varem iHerbist ostnud ja jääd hätta
  • erinevad iHerbi keskkonda puudutavad küsimused
  • küsi mistahes toote kohta (kas sisalduse poolest hea toode või kehv, kas on sama sisaldusega toodet odavama hinnaga jms)

Reeglid seisuga 3.08.2023, kui toimuvad muudatused, siis saab see teave ka jooksvalt uuendatud.


Kommentaarid

  1. SAADETUD KÜSIMUS:
    Tekkis paar küsimust seoses tellimisega :)

    1) kuidas ma peaksin jälgima pakendi kaalu? Jälgin pigem *Shipping weight* iga üksiku eseme suhtes või kuidagi teisiti?

    2) kas ka sellist asja nagu Bone Broth Protein tohib Eestisse tellida? Pakendil on tema kohta kiri *Whole Food Dietary Supplement* ?

    Suured tänud Teile nõuannete ja vihjete eest - kindlasti võite ka soovitada mis oleks parim variant postikullerina kasutada :)

    VASTUS:
    - kõige soodsama hinnaga posti saab valida siis, kui kõikide toodete kaal ei ületa 1,8kg (vt seda ostukorvist, mis on su valitud toodete kaal kokku).
    Mida raskem pakk, seda suurem postikulu.
    Postikulu iHerb pakile ei märgi.

    Kui tooteid on 22€ või alla selle, siis ei pea deklareerima ka.

    - jah võib tellida kõiki asju, kui dietary supplement või food supplement on peale kirjutatud. Muidugi ka toiduasju ja tööstuskaupu (nt pesupesemistabletid).

    Täitsa vabalt võib kasutada kõige odavamat posti (see on igati usaldusväärne), seal näed trackingut kuni Eestisse jõudmiseni.

    VastaKustuta
  2. SAADETUD KÜSIMUS:
    Kahjuks ei leia kuskilt saatmise aega

    VASTUS:
    Saatmise aega?
    Kas- kui ruttu tuleb pakk kohale?

    Kõige odavama postiga ca 2ndl peale teele panemist iHerbi poolt. Jõuab kiirelt Eestisse, aga omniva sorteerib neid kaua.
    Võib ka 3 ndl minna, oleneb nt pühadest, jõuludel suur pakkide liikumised, siis on aeglasem.

    VastaKustuta
  3. SAADETUD KÜSIMUS:
    Sooviks teha oma konto

    VASTUS:
    Ok, mine lingile http://bit.ly/Loo-Konto ja parempoolne tulp ja sisesta sinna mail ja vaata mida iHerb edasi suunab tegema :)

    VastaKustuta
  4. SAADETUD KÜSIMUS:
    kas saan õigesti aru, et kui sisestan iherb leheküljel toodete arvu ostukorvi, siis see summa, mis seal tuleb... et seal ei ole veel näidatud neid käibe- ja tollimakse? kui nii, siis millal need juurde arvestatakse ja kellele ma neid eraldi pean maksma?

    VASTUS:
    Eestisse võib vastavalt kohalikule ja EL seadusandlusele tellida maksude vabalt väärtuses 21,98€. Summa sisse arvestatakse ainult tooted. Postimakse on veel lisaks ja maksustamisele EI kuulu.

    Logistikat osutab [kõige soodsama posti valikul] Omniva ja nad saadavad teatise sulle päris postkasti, et pakk postkontoris.

    Kui summa on suurem, kui 21,98€ kuni 150€ kuulub kaup koos postikuluga maksustamisele käibemaksuga 20%.

    Käibemaksu iHerb juurde ei arvuta. Seda arvutatakse juurde siis, kui pakk on Eestis. Sinuga võtab ühendust kullerfirma, kes pakiga tegeleb. Ehk kui valid kõige odavama posti (kui kaup ja summa mahub nende piirangutesse, mis iHerbi lehel on välja toodud), siis tegeleb Eestis pakiga Omniva ja Omniva tolliagentuur saadab sulle kirja koju, et tuli pakk ja paluvad deklareerida.

    Siis saad seda teha neti teel ja küsida nõu tollilt. Kontakti saab telefonil (+372) 880 0814. Esimene kord tundub keeruline, aga edaspidi on muidugi lihtsam, kogemus käes.

    VastaKustuta
  5. SAADETUD KÜSIMUS:
    Ma ei saa oma Swedbanga krediikaarti kasutada ostmiseks.

    VASTUS:
    Krediitkaart on vaja swed interneti pangas aktiveerida, et saaks netist oste teha
    Juhend selline: Vasakpoolne menüü all: vali Laen, liising, krediitkaart.
    Uus menüü vasakul pool Krediitkaardid ja seal all on mustaga kirjutatud "turvalised ostud internetist" klikkad sinna ja siis näed kaarte ja vajuta aktiveeri.

    VastaKustuta
  6. SAADETUD KÜSIMUS:
    Tere. Tekkis selline küsimus. Teil on siin kirjutatud, et postimaks ei kuulu maksustamisele kui tooteid on 21.98 summa väärtuses. Aga nüüd lugesin ühelt teiselt saidilt, www.tellinetist.ee, et maksustamisele kuulub ka saatekulu. Seal selline tekst: Siinkohal tasub kindlasti mainimist ka asjaolu, et käibemaksu tasutakse ka transpordikulult: kui kauba väärtus on 25€ ning transpordikulu 10€, siis käibemaksu tasutakse 25 + 10 = 35 eurolt. Olen nüüd pisut segaduses. Kui tellin näiteks tooteid 20 euri eest ja saatekulu on 5 euri, siis mis summa pealt ma pean käibemaksu tasuma? Tänud vastamast :) Kena päeva

    VASTUS:
    Ei pea maksma.

    Kui oleksid kaupu tellinud 21,99€ ja rohkem (kuni 150€), siis peab kaupadelt ja postikulult makse tasuma.

    Väljavõte postitusest http://bit.ly/KuidasTellidaiHerbist

    Tellimine
    Eestisse võib vastavalt kohalikule ja EL seadusandlusele tellida maksude vabalt väärtuses 21,98€. Summa sisse arvestatakse ainult tooted. Postimakse on veel lisaks ja maksustamisele EI kuulu.

    Näide: tooteid korvis 20,5€ eest + post 3,65€ (summa varieerub) = 24,15€
    See on kogu tellimuse hind ning rohkem maksustamisele ei kuulu.

    VastaKustuta
  7. SAADETUD KÜSIMUS:
    Tellisin 30.11.2016 üht-teist aga pakk
    ei ole veel Tallinnassegi jõudnud. Kas see on aastavahetuse ajal normaalne nähtus või tasuks kuhugi teada anda. Seal tracking numbrile vajutades üks teadete saatmise kast on

    VASTUS:
    Selgemaks saaks nii:

    1. Vt postkasti, omniva saadab paki teavituse "old fachion way" ehk paberil.

    2 vaata trackingust, mis süsteem ütleb, kus pakk on

    Kui eestis, siis
    3 kõigepealt kirjuta omnivasse, küsi kus pakk on ja anna neile oma andmed (kelle nimele pakk tuli ja kust ning mis aadressile ootad)
    Kui 3 tööpäeva jooksul pole kontakteeritud, siis helista neile ja nõua uurimist

    4 Kui nemad "ei tea midagi", siis kontakteeru
    iHerbi klienditeenindusega, saada tellimuse nr ja tracking, et nad saaksid aidata.


    Jõulu aeg jah, siis saab kauem minna (juhtub väga harva)

    VastaKustuta
  8. SAADETUD KÜSIMUS:
    Küsisin hiljuti Omniva klienditoest selle maksuvaba osa kohta ja sealt kinnitati mulle, et kauba transport läheb selle 21,98€ sisse. Ehk kaup + transport peab jääma alla 22€.

    VASTUS:
    Tundub, et nad ei ole siis kursis tolli infoga.

    Leheküljel:
    http://www.emta.ee/et/eraklient/reisimine-saadetised-umberasumine/saadetised-valjastpoolt-euroopa-liitu

    Dokumendis:
    Väikese väärtusega ja mittekaubanduslikud saadetised"(249.68 KB, PDF)

    Lingil:

    http://www.emta.ee/sites/default/files/eraklient/reisimine-saadetised-umberasumine/saadetised-valjastpoolt-euroopa-liitu/imporditud_vaikese_vaartusega_ja_mittekaubanduslikud_saadetised.pdf

    Väljavõte:

    Maksuvabastused

    • saadetis, milles kaupade tegelik koguväärtus ei ületa 22 eurot, deklareeritakse suuliselt ega maksustata impordimaksudega;

    St inimkeeli, et AINULT TOOTED, postimaks läheb summale juurde :)

    VastaKustuta
  9. Neil on ikka totaalne segadus selle summa arvestamisega, tulb välja, et saatekulu ikkagi arvestatakse paki hinna sisse, või mis?
    Näide MTA lehelt:
    Postisaadetis, milles kaubaks pastapliiatsid, on tellitud juriidilise isiku poolt interneti kaubamajast ja toimetatakse Eestisse liiduvälisest riigist. Kauba väärtus saatedokumentide kohaselt on 148 eurot, kohale toimetamiskulud 18 eurot.
    Kaup on tollimaksuvaba, sest saadetises sisalduva kauba väärtus on väiksem kui 150 eurot, kuid maksustatakse alates 01.01.2010 käibemaksuga, sest kauba väärtus on suurem kui 22 eurot. Maksustamise aluseks on kauba tolliväärtus 166 eurot (148 + 18).
    Vormistatakse tollideklaratsioon

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Juriidilistel isikutel võib veel omamoodi olla, aga hetkel kehtiv seadusandlus endale e. Füüsilisele isikule on nii: kui summa on suurem, kui 150€ kuulub kaup koos postikuluga maksustamisele käibemaksuga 20% ja tollimaksuga 0-17%.
      Ja tooted on nt 145€ ja post 10€ arvestatakse makse 155€ pealt: käibemaks 20% JA tollimaks olenevalt kaubast 0-17%
      Ja deklareeritakse.

      Kustuta
  10. Tere! Minul on selline küsimus, et kas toote hinda arvestatakse algse hinna või soodushinna järgi? Ütleme, et algne hind on 23.- ja nüüd 17.- ja tasun ju ka 17.- (+post). Et kas siis saaksin ikka maksuvabalt?

    Suured tänud juba ette!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah maksuvabalt, sest tegelikult reaalselt makstud summa toodete eest on alla 22€ :)

      Kustuta
    2. Suur tänu info eest! :)

      Kustuta
  11. Postis võib mõni operaator teadmatusest nõudma hakata tollimaksu, mul juhtus nii. Tolliamet soovitas siis kviitungiga minna, kus on näha eraldi kauba maksumus (kuni 21.98€) ja saatekulud, et mõnele põmmpeale puust ja punaseks ette teha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, me pole selle eest kunagi kaitstud, et ametnikud ei tea seadusi. Siiski saab sammu pidada teades neid ise. Niisiis tasub teavitada lamenti löövat ametnikku järgnevate viidetega (kuidas tuleb summa ja kuidas käib võimalik maksustamine ja millal seda siiski ei toimu:
      Leheküljel:
      http://www.emta.ee/et/eraklient/reisimine-saadetised-umberasumine/saadetised-valjastpoolt-euroopa-liitu

      Dokumendis:
      Väikese väärtusega ja mittekaubanduslikud saadetised"(249.68 KB, PDF)

      Lingil:

      http://www.emta.ee/sites/default/files/eraklient/reisimine-saadetised-umberasumine/saadetised-valjastpoolt-euroopa-liitu/imporditud_vaikese_vaartusega_ja_mittekaubanduslikud_saadetised.pdf

      Väljavõte:

      Maksuvabastused

      • saadetis, milles kaupade tegelik koguväärtus ei ületa 22 eurot, deklareeritakse suuliselt ega maksustata impordimaksudega;

      Kustuta

Postita kommentaar

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.